sup2

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η προσπάθεια των SUPers για το κυνήγι της πρόκρισης στο διάπλου του μοναδικού Ισθμού της Κορίνθου.

Με τον άνεμο να φτάνει τα 32-34 μίλια και με διεύθυνση Β-ΒΑ, στην γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν 32 αθλητές από τους 36 που δήλωσαν αρχικά συμμετοχή την ημέρα των αγώνων. Τα κύματα, που στη μέση της διαδρομής του κόλπου της Λούτσας είχαν ύψος 2-2,5 μέτρα, πολύ δύναμη, καλή γωνία και συχνότητα, έδωσαν επικό χαρακτήρα στην προσπάθεια των αθλητών, αλλά και στο πρώτο event της σειράς των τεσσάρων αγώνων του ‘Naish SUP Hellenic Cup 2012’. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα παιδιών του Γιώργου Φράγκου, αποτελούμενη από 4 παιδιά 11-15 ετών, δεν δείλιασαν ούτε στιγμή, πήραν κανονικά εκίνηση, πάλεψαν με τα κύματα και τερμάτισαν όλα κανονικά.

Ο τίτλος “The braves only” που δόθηκε πρόχειρα και βιαστικά λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, όταν αθλητές από την Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Λάρισα και την Αθήνα ματαίωσαν τις δηλωμένες συμμετοχές τους, γίνεται αυτόματα ο διακριτικός τίτλος πριν από το όνομα του κάθε αθλητή, που συμμετείχε και τερμάτισε αυτήν την δοκιμασία.

Η εσκεμμένη καθυστέρηση για να δοθεί η εκκίνηση λίγο αργότερα με χαμηλότερη ένταση ανέμου δεν ευδοκίμησε. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα που έπνεαν παρόμοιοι άνεμοι, γύρω στις 12:00-13:00 άρχιζε η εξασθένηση που σταδιακά έφτανε το μεσημέρι τα 15-17 μίλια. 

Με τα συναισθήματα μπερδεμένα, την ανησυχία, την αμφιβολία, την υπερένταση και το άγχος να κυριαρχούν, δόθηκε η εκκίνηση στους αθλητές, που μετά την πρώτη δυνατή κουπιά, άρχισαν να αισθάνονται διαφορετικά. Η αδρεναλίνη κατέκλυσε τον εγκέφαλο και όλα τα παραπάνω συναισθήματα έγιναν προσπάθεια και προσωπικό στοίχημα για τον καθένα.

Όλοι ανεξαιρέτως κινήθηκαν μέσα στα όρια και τις οδηγίες που είχε δώσει η επιτροπή στη σχετική ενημέρωση. Έτσι, παρά τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες, οι αθλητές κινήθηκαν στη σωστή πορεία σε σχέση με την διεύθυνση του άνεμου και το σημείο τερματισμού, πήραν τα κύματα  και ένιωσαν μοναδικές στιγμές και πρωτόγνωρες εμπειρίες,  από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο.

Τα παραπλέοντα σκάφη, το ναυαγοσωστικό σκάφος της ΕΝΑΚ καθώς και το Jet Ski Άνεμος, που ήταν standby στο λιμάνι της Λούτσας ώστε να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης, εκτός από την επιτήρηση και την σιγουριά που παρείχαν με την παρουσία τους, έδιναν πληροφορίες και παροτρύνσεις σε όλους για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια χωρίς προβλήματα. 

Η επιτυχία όμως του αγώνα αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα πρόσωπα όλων όσων τερμάτισαν το downwind. Δεν ήταν μόνο τα χαμογελαστά πρόσωπα αλλά και η ικανοποίηση που εξέφρασαν για την πραγματική εμπειρία που έζησαν σε τέτοιες συνθήκες.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον αγώνα Sprint 200 μέτρων, όπου αναμετρήθηκαν όλοι σε ζευγάρια με τον ίδιο εξοπλισμό αναδεικνύοντας τον πιο γρήγορο αθλητή.

Συγχαρητήρια στους γενναίους που αψήφησαν τις συνθήκες και αποφάσισαν να συμμετέχουν, ανοίγοντας τον δρόμο και για όλους τους άλλους που θα ακολουθήσουν σε παρόμοιους αγώνες. Συγχαρητήρια και στην ομάδα παιδιών του Γιώργου Φράγκου που έδωσαν ένα τόνο φρεσκάδας και αισιοδοξίας στο άθλημα.

Το speed crossing στον Ισθμό της Κορίνθου δεν θέλει μόνο γενναίους αλλά και αποφασισμένους.

Μοναδική παραφωνία, η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του Club στον τερματισμό που ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει, τελευταία στιγμή χάλασε την χοάνη και την αψίδα του τερματισμού, για να μην χάσουν την θέα της θάλασσας κάποιοι πελάτες του.

Ραντεβού στην Άνδρο και στο Άνδρος Surf Club στις 21-22 Ιουλίου.

Περισσότερες φωτό καθώς και τα απότελέσματα εδώ

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts