Lighthouse Leighton

Εκατόν δέκα αθλητές έλαβαν συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό kite - surfing της Red Bull με την ονομασία «Lighthouse to Leighton», όπου τελικά μίλησε η έδρα και ο Αυστραλός Jonathan Keys αναδείχθηκε νικητής. Με τον άνεμο και τα κύματα να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, οι σέρφερ κλήθηκαν να καλύψουν μια απόσταση 19 χιλιομέτρων που αποτελεί τη μεγαλύτερη για kite-surfing στη χώρα!

 
{fcomments}

longdistance2012diadromifreeride

Αγαπητοί μου φίλοι, σερφάδες απ' όλη την Ελλάδα είμαστε έτοιμοι. Λιμάρετε φινάκια, ξεθάψτε σωσίβια και ετοιμαστείτε για δράση και περιπέτεια.

Ο αγώνας Long Distance έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 20-21 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα έχει αναλάβει και πάλι ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας με την υποστήριξη των αναγνωρισμένων κλάσεων Hellenic Speed Slalom Association και Greek Formula Windsurfing Association.

Η διαδρομή: Βάρκιζα-Σαρωνίδα-Βάρκιζα.
Κατηγορίες: Freeride / Slalom / Formula / RSX / BicTechno / Womens Overall
Η προκήρυξη του αγώνα είναι διαθέσιμη στο www.naovv.gr
Το πρόγραμμα του αγώνα θα το βρείτε διαβάζοντας την προκήρυξη
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν online στο παραπάνω site. Oι αθλητές πρέπει να δηλώσουν online συμμετοχή μέχρι τις 19.10.2012 και ώρα 17:00. Επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας και των φίλων σας, κάνοντας κλικ στην entry list του αγώνα
Την πρώτη ημέρα των αγώνων, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στην γραμματεία του ΝΑΟΒΒ.
Το κόστος συμμετοχής είναι 25euro.
Ασφάλεια .Μια αστική ασφάλεια προς τρίτους για το σκάφος με το οποίο θα αγωνιστείτε, θα είναι υποχρεωτική. Όσοι αθλητές έχουν, θα πρέπει να την καταθέσουν την ημέρα των αγώνων στη γραμματεία του ομίλου. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν, θα τους δοθεί η
δυνατότητα να ασφαλιστούν την ημέρα των αγώνων με κόστος 22,00 ευρώ για ένα χρόνο.
Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής καθώς και ασφάλειες θα γίνονται δεκτές αλλά για την αποφυγή συνωστισμού και πιθανή καθυστέρηση της προκαθορισμένης ώρας εκκίνησης ,
δεν το συνιστούμε.
Νούμερα στα πανιά είναι υποχρεωτικά. Το υλικό και ο τρόπος κατασκευής δεν έχουν τόση σημασία όσο να είναι ευδιάκριτα. Το ιδανικό νούμερο είναι άσπρο αυτοκόλλητο με τον αριθμό τυπωμένο σε μαύρο χρώμα διάστασης περίπου 50x30εκ για έναν τριψήφιο αριθμό, μη συμπεριλαμβανομένου το GRE το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό
Όσοι λάβετε μέρος για πρώτη φορά και δεν έχετε αριθμό ιστίου
α) Πρώτα κάνετε δήλωση συμμετοχής, αφήνοντας το πεδίο ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΣΤΙΟΥ κενό
β) Θα επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΝΑΟΒΒ ( 2108974305) μεταξύ 13.30-17.30 και θα ζητήσετε να σας παραχωρηθεί αριθμός ιστίου
γ) Αυτόν τον αριθμό θα τον κολλήσετε στα πανιά σας σύμφωνα με την προηγούμενη
παράγραφο.
Συνιστώμενος βοηθητικός εξοπλισμός: Σωσίβιο, camel back για νερό, κινητό σε αδιάβροχη θήκη, έξτρα σχοινάκι για downhaul ή outhaul.
GPS. Όσοι διαθέτουν προσωπικές συσκευές gps, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με τα αρχεία δεδομένων (.gpx, .sbn, .sbp) που θα αποσταλούν μετά τον αγώνα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μπορεί να προκύψει κατάταξη με κριτήριο το καλύτερο χρόνο ανά απόσταση (δλδ μέση μέγιστη ταχύτητα ανά ναυτικό μίλι ή 10km) ή και να δημιουργηθεί video ψηφιακής αναπαράστασης του αγώνα. Πληροφορίες σχετικά με τα gps υπάρχουν στα tips&tricks τουwww.speedslalom.gr
Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διαδρομή πιθανόν να αλλάξει.
Sign in/Sign out - απόπλου/κατάπλου. Ίσως το σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω.

Όλοι οι αθλητές θα υπογράφουν λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση και εμμέσως μετά τον τερματισμό. Για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του κανόνα, παίρνουμε ένα ακραίο σενάριο. Αθλητής μπαίνει να τρέξει ξεχνώντας να κάνει sign in και του σπάει το άλμπουρο. Η επιτροπή, βάση πρακτικών θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητής, δεν μπήκε ποτέ στη θάλασσα. Τη συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε.

Μετά από εμπειρίες που αποκτήσαμε από τον περσινό αγώνα, σκοπεύουμε να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές προκειμένου το έργο των αγωνιζομένων αλλά και της επιτροπής να είναι ποιο εύκολο. Έτσι το σημείο στροφής και επιστροφής δεν θα είναι σταθερό (νησί) όπως στον περσινό αγώνα, αλλά μεταβλητό με σημαδούρα ή σκάφος που θα τοποθετηθεί αναλόγως με τη διεύθυνση του ανέμου έτσι ώστε η πορεία να βγει ακριβώς πλαγιοδρομία. Με λίγα λόγια, κάνουμε τον αγώνα αρκετά ποιο εύκολο για αναβάτες μεσαίου επιπέδου, γυναίκες και παιδιά, έτσι ώστε η ολοκλήρωσή του να είναι ποιο εφικτή αλλά και ποιο ασφαλείς καθώς όλοι οι αγωνιζόμενοι θα ταξιδεύουν σε μία ευθεία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλον.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί βάση πρόβλεψης καιρού. Η επιβεβαίωσή του θα γίνει στο παρόν site, 2 ημέρες πριν.
Για όποια άλλη απορία έχετε, μην διστάσετε να ρωτήσετε.

{fcomments}

Vouliagmeni techno

Στις 08 – 09/12/2012 στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης έγιναν οι δεύτεροι διασυλλογικοί αγώνες για το έτος 2012.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 30 αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών(U17,U15,U13).

Για άλλη μία φορά οι αθλητές της κλάσης δοκίμασαν τίς δυνατότητες & τα οριά τους σε έναν αγώνα με υψηλές απαιτήσεις, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδαίτερα αντίξοες (+18 Knots με υψηλό κυματισμό).

Η πάρα πολύ καλή τοποθέτηση του στίβου στον κόλπο της Βουλιαγμένης, έδωσε την ευκαιρία στους γονείς και φίλους του αθλήματος να απολαύσουν από πολύ κοντινή απόσταση τις προσπάθειες των αθλητών.

Ηταν o τελευταίος αγώνας του 2012, μίας πολύ επιτυχημένης σεζόν για την κλάση Bic Techno 293 και ειδικά για το αγωνιστικό Windsurfing σε μικρές ηλικίες στη Ελλάδα.

H προσθήκη αρκετών νέων αθλητών και η διεξαγώγη αρκετών αγώνων έδωσαν νέα ώθηση και ελπίδες για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος .

Φωτογραφίες

Αναλυτικά Αποτελέσματα

Κατηγορία κάτω των 17 ετών (Αγόρια)

ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ / Ν.Ο.Β
ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Ν.Ο.Κ.Β.
ΔΕΒΕΣΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ/ Ν.Ο.Κ.Α.
Κατηγορία κάτω των 15 ετών (Αγόρια)

ΝΑΜΙΑΣ ΣΑΜΗ / Ν.Ο.Β.
ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Ν.Ο.Ε.Θ.
ΜΠΑΜΠΕΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / Ν.Α.Ο.Β.
Κατηγορία κάτω των 13 ετών (Αγόρια)

ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ / Ν.Ο.Κ.Α
ΖΙΝΤΖΟΒΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ / Ν.Α.Ο.Β.Β.
ΚΟΓΙΑΣ ΧΑΡΗΣ / Ν.Α.Ο.Β.Β.
Κορίτσια (U15 & U 17)

ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ / Ν.Ο.Β.
ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΙΚΗ / Ν.Ο.Β.
ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ / Ν.Ο.Β.
Βραβείο Μικρότερου Αθλητή

ΚΟΓΙΑΣ ΧΑΡΗΣ / Ν.Α.Ο.Β.Β.

source: http://www.techno293.gr

{fcomments}

Slalom schinias

To Σ-Κ 29-30/9 διοργανώθηκε στο Karavi του Σχοινιά από τον ΑΝΟΣΜ και την υποστήριξη του HSSWA αγώνας windsurf εις μνήμη του Στέλιου Γεωργουσόπουλου.
Η πρόβλεψη ήταν καλή, είχαμε και καιρό να γίνει και αγώνας εντός Αττικής, οπότε δεν ήταν περίεργο που στο skippers meeting  το πρωί του Σαββάτου βρεθήκαμε περισσότεροι από 50 φίλοι σερφερς.

Η πρώτη προπόνηση ξεκίνησε κατά τις 11:00 με Βοριά 5άρι γεμάτο και ως πρώτη κούρσα στήθηκε ένα Long Distance από το karavi και προς τα αριστερά, έως την Ανατολική άκρη του κόλπου. Οι περισσότεροι μπήκαμε με τα μεσαία σκάφη και πανιά μας (110λτ & 7.9) αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα οι γνωστές σπηλιάδες/λούμπες του Βοριά, έπαιξαν το ρόλο τους κι άφησαν αρκετούς απογοητευμένους με τη θέση τους…
Μετά από ένα σύντομο μεσημεριανό διάλλειμα, ο στίβος κόντυνε λίγο και στήθηκε ένα short distance στο φυσερό κομμάτι του κόλπου, όπου έγιναν 3 κούρσες με δεξίνεμη εκκίνηση και αρκετά καλό αέρα 3-5bf (οι περισσότεροι με 9άρια και 120-130λτ). Σύντομο διάλλειμα, αλλαγή στίβου για ΒΑ αέρα και πάμε για άλλες 2 κούρσες με αριστερίνεμη εκκίνηση με τις ίδιες συνθήκες…

Όσο ωραία κι αν περνούσαμε, έπρεπε να διακόψουμε καθώς το βραδινό πρόγραμμα ήταν full…
 
Στην παραλία είχε ήδη στηθεί η απονομή των επάθλων στους 6 πρώτους νικητές του GO!GLOBO Tour 2012, και η απονομή έγινε παρουσία του Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα Ηλία Χατζηπαυλή (ο οποίος τιμήθηκε από τον ΑΝΟΣΜ), αλλά και του Mr GLOBO Κωστή Παπαδημητρακόπουλου (GR2 για να μην ξεχνιόμαστε) όπου έγινε Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: "H GLOBO θα συνεχίσει να βοηθάει το Σύνδεσμο για να γίνονται αγώνες windsurf και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και έναν αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος PWA ξανά στην Ελλάδα"!!!

Το κλίμα ήταν ήδη καλό, αλλά μόλις βγήκαν από την king size ψησταριά του Μπάμπη τα πρώτα σουβλάκια και άνοιξαν τα ψυγεία με τις μπύρες, έγινε κόλαση. Η βραδιά με Πανσέληνο δίπλα στη θάλασσα ήταν απλά υπέροχη. Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. ΤΕΛΟΣ!
 
Η Κυριακή δεν ήταν τόσο υποσχόμενη από πλευράς αέρα, αλλά οι ντόπιοι μας έλεγαν ότι αν σκάσει μύτη το θερμικό… θα λιώσετε. Κι έσκασε! Ο στίβος στήθηκε ΒΑ για 3 κούρσες slalom (8άρια) με αέρα από 4-5bf κι ενώ ήδη τα χέρια των περισσοτέρων είχαν ανοίξει, το μεσημεράκι ο αέρας γύρισε Ανατολικός και δυνάμωσε κι’άλλο στα 5-6bf. Ο Μπάμπης γρήγορα άλλαξε το στίβο και έστησε άλλα 2 σλάλομ που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν οι καλύτερες κούρσες των τελευταίων ετών! Αέρα είχαν, τσοπάκι άγριο είχαν, συμμετοχές 30+ είχαν, κόντρες είχαν, τούμπες είχαν, γκάζια είχαν… τι να πω. Ισως τελικά δεν είναι απαραίτητο το full downwind για να ευχαριστηθείς έναν αγώνα slalom. Αν έχεις αέρα, 2 σημαδούρες αρκούν…
 
Τέλος πάντων, οι αγώνες τελείωσαν με συνολικά 11 κούρσες (κάναμε και 3 discard) και πρώτους νικητές τους Νίκο ΣκαρλάτοΜίνω Ευσταθιάδη και Αλέξανδρο Πούπαλο. Βραβεία έλαβαν επίσης ο Στέφανος Γράψας (1ος grand master), o Γιάννης Γλαρίδης (1ος freerider), η Δώρα Γεωργιοπούλου (1η γυναίκα). Όλοι παρέλαβαν τα απίστευτης έμπνευσης βραβεία του Μπάμπη!!!
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του νέου Δ.Σ. του συνδέσμου HSSWA και η μέρα έκλεισε με frozen yogurt προσφορά Mπάμπη.
Το ραντεβού δόθηκε για την ερχόμενη Κυριακή 7/10 και το Global Windsurfing Day, στο Σχινιά (για τους Νότιους) και τη Βόλβη (για τους Βόρειους).
To καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ…καλά πλαναρίσματα!

X.Μαυρής,GRE808 
 

Γενική Κατάταξη

Αναλυτικά Αποτελέσματα σελίδα 1σελίδα 2
Φωτογραφίες

Albeau

Στα 40 του χρόνια, ο Antoine Albeau συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο με την ιστιοσανίδα του! Ο Γάλλος σέρφερ που έχει γράψει ιστορία με έντεκα παγκόσμια πρωταθλήματα από το 1994 επέστρεψε για να αποδείξει ότι παραμένει ο πιο γρήγορος στην πρόκληση Luderitz, αγγίζοντας σε ταχύτητα τα 51.69 ναυτικά μίλια ανά ώρα (ήτοι 95 χμ/ώρα)!

 
 
{fcomments}

paros slalom

Με χαρά ο Ναυτικός Όμιλος Δρυού Πάρου «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ»
σας ανακοινώνει και σας προσκαλεί στον παγκόσμιο αγώνα ιστιοσανίδας
GO! GLOBO 2012 IFCA SLALOM WORLD CHAMPIONSHIP
10 -15 Σεπτεμβρίου 2012 στη Χρυσή Ακτή Πάρου.
Ο αγώνας διοργανώνεται από το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Δρυού – Πάρου «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ»
σε συνεργασία με το SUN WIND SURF CLUB και την υποστήριξη του Δήμου Πάρου, της
Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου, τον Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας, το Ναυτικό
Αθλητικό Όμιλο Πάρου, καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κυκλάδων.
Κάθε βοήθειά σας στην επικοινωνία του αγώνα είναι σημαντική για εμάς.
Θα παρακαλούσαμε εάν μπορείτε να επικοινωνήσετε τον αγώνα μέσα από τις εφημερίδες
σας, το ραδιόφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συννημένα θα βρείτε την ανακοίνωση - πρόσκληση, καθώς και την αφίσα του αγώνα.
Κάθε υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας θα μας βοηθήσει στην υλοποίηση ενός πραγματικά
σημαντικού αγώνα και στην προσπάθεια μας να επιστρέψουν στο νησί αγώνες διεθνούς
2 / 5GO! GLOBO 2012 στη Χρυσή Ακτή Πάρου.
Συντάχθηκε απο τον/την Ντόλκας Δημήτρης
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2012 11:52 -
φήμης, έτσι ώστε η Πάρος να συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς
προορισμούς για το άθλημα της ιστιοσανίδας  στον κόσμο.
Η Πάρος μας είναι ένα προικισμένο νησί με ένα τοπίο τόσο όμορφα σμιλευμένο μέσα στο
χρόνο που δημιουργεί την αίσθηση της ελευθερίας, αλλά και της ανάγκης να το εξερευνήσει
κάτοικος και
επισκέπτης στο έπακρο. Με ένα πολιτισμό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον από την
αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με ανθρώπους ευχάριστους, χαμογελαστούς, φιλόξενούς που
αγαπούν την παράδοση, το τραγούδι και το χορό...
Με γεύσεις που μυρίζουν θάλασσα και αυθεντικότητα, αλλά και με τόπους μοναδικούς για
το ενδιαφέρον σε θέαμα και σε τεχνική άθλημα τις ιστιοσανίδας.
Καλούμε όλους τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα να παρακολουθήσουν
τους αγώνες να συνομιλήσουν με τους αθλητές παγκοσμίου φήμης και να βοηθήσουν αν
επιθυμούν στην διοργάνωσή του.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
3 / 5GO! GLOBO 2012 στη Χρυσή Ακτή Πάρου.
Συντάχθηκε απο τον/την Ντόλκας Δημήτρης
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2012 11:52 -

Υπεύθυνος Αγώνων
Θοδωρής Φυσιλάνης
Κινητό: 6932737376
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Προώθησης
Κος Κωνσταντίνος Θέλιος
Κινητό: 6972874000
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γραμματειακή Υποστήριξη
Φωκιανού Χριστίνα
4 / 5GO! GLOBO 2012 στη Χρυσή Ακτή Πάρου.
Συντάχθηκε απο τον/την Ντόλκας Δημήτρης
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2012 11:52 -
Κινητό: 6946124323

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και την βοήθειά σας σε αυτή τη προσπάθεια!
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία
Καλό μήνα!
Με εκτίμηση,
Για το Ν.Α.Ο.Δ.Π. «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ»
Φωκιανού Χριστίνα
Γραμματέας
5 / 5

{fcomments}

Vardalachos speed
Στη μακρινή Ναμίμπια, έσπασε το φράγμα των 50 κόμβων ταχύτητας (μέση ταχύτητα σε 500m) με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας windsurfing να φτάνει πλέον τους 52,05 knots (δηλαδή 96.39 km/h)!
Στην ίδια διοργάνωση, o Νίκος Βαρδαλάχος (ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητών Windsurfing κατηγοριών Speed και Slalom, HSSWA) πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ ταχύτητας με 50,56 knots και είναι πλέον και επίσημα ο πέμπτος ταχύτερος windsurfer της υφηλίου!
H διεθνής διοργάνωση Lüderitz Speed Challenge έχει προσελκύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου του speed-windsurfing. Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται εκεί αναμένοντας τις ιδανικές συνθήκες αέρα για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ταχύτητας στην αρένα του τεχνητού καναλιού που έχει κατασκευαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. 
Υπό την αιγίδα της International Sailing Federation (ISAF), με την εποπτεία του Commissioner του World Sailing Speed Record Council (WSSRC), η διοργάνωση ξεκίνησε με στόχο να ξεπεράσει τους 49,09knots, επίδοση που είχε πετύχει ο Antoine Albeau (FRA192) το 2008, στο επίσης τεχνητό κανάλι στο Sainte Marie de la Mer της Γαλλίας. 
Από το 2007 στο Lüderitz Speed Challenge άλλαξε η ιστορία του speed-windsurfing, με τις εντυπωσιακές ταχύτητες που έχουν επιτύχει τα kitesurf εκεί να φτάνουν τους 55,65 knots. Μετά το περσινά trials, με σκοπό το τεχνητό κανάλι του Lüderitz να βελτιστοποιηθεί για τους windsurfers, φέτος πρώτος ο Anders Bringdal (S10) έσπασε το φράγμα των 50 knots, την δόξα όμως μέχρι στιγμής κλέβει ο Antoine Albeau (FRA192) με την καταπληκτική επίδοση 52,05 knots!! 
Μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί τα παρακάτω νέα ρεκόρ ταχύτητας στην απόσταση των 500m: 
Men
 1. Antoine Albeau: 52,05 knots (WR, FRA)
 2. Anders Bringdal: 51,45 knots (SWE)
 3. Jurjen van der Noord: 51,26 knots (NED) 
 4. Bjorn Dunkerbeck: 51,09 knots (SWI)
 5. NICK VARDALACHOS: 50,56 knots (GRE)
 6. Patrick Diethelm: 50,43 knots (SUI)
 7. Cedric Bordes: 50,07 knots (FRA)
 8. Mark Grinell: 49,76 knots (SA)
 9. Farrel O Shea: 48,82 knots (UK)
 10. Martin van Meurs: 47,96 knots (NED)
 11. Mattias Roetcher: 47,34 knots (NAM)
 12. Christian Bornemann: 46,57 knots (GER)
Women 
 • Zara Davis: 44,92 knots (WR, UK)
 • Lena Erdil: 43,81 knots (TUR) 
 • Tandem (1board/2sails/2riders): 38.12 knots! 
Σημείωση για τις παραπάνω ταχύτητες: The speeds are measured with high precision by two cameras placed on the start and finish lines of the run, and computer monitored. The system is installed, maintained and monitored by Highspeed-timing.com, which system is approved by the WSSRC for the matter. 
 
Σε αυτό το παγκόσμιας κλίμακας κυνήγι των ρεκόρ ταχύτητας, η επιτυχία του Έλληνα πρωταθλητήΝίκου Βαρδαλάχου (GRE800) κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν καθώς φέτος ταξίδεψε για τρίτη φορά στη μακρινή Ναμίμπια. Η παγκόσμια καταξίωση ήρθε ως επιστέγασμα χρόνων επίπονης προπόνησης και εντρύφησης στης λεπτομέρειες της αεροδυναμικής και υδροδυναμικής με σκοπό την βελτιστοποίηση των ταχυτήτων. 
Φυσικά, όλοι οι φίλοι του αθλήματος ζητωκραυγάζουν για τη παγκόσμια επίδοση που πέτυχε ο Νίκος, του εύχονται καλή επιστροφή στην πατρίδα και τον περιμένουν να κοντραριστούν (όσοι τον προλαβαίνουν....) στις ελληνικές διοργανώσεις!! 

{fcomments}

Raches3

Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία το διήμερο φεστιβάλ kitesurfing-kiteboarding στις Ράχες Φθιώτιδας!
Απολαύστε κάποιες υπέροχες εικόνες καθώς και φωτογραφίες από τους νικητές!

Αποτελέσματα Kitesurf Course
1/ Τσαούσογλου Λάζαρος
2/ Τρεβλόπουλος Κων/νος
3/ Αβραμάκος Βαγγέλης

Αποτελέσματα Windsurf Course
1/ Τσεκούρας Ηλίας
2/ Ντότσιας Κων/νος
3/ Πανάγος Γιώργος

Αποτελέσματα Kitesurf Freestyle Γυναικών
1/ Όλγα Μποτώνη
2/Δήμητρα Γιακουμάκη
3/ Βάλια Λαθούρη

Αποτελέσματα Kitesurf Freestyle Ανδρών
1/ Tom Charletton
2/ Ben Bowd
3/ Σοφτάς Δημήτρης

Ειδική βράβευση για τους δύο μικρότερους (σε ηλικία), συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ!!!!!!!!!!!!!
Λυκούργος Νεοφώτιστος (Kitesurf) & Νάσος Καλτσάς (Windsurf)!!!!!

{fcomments}

Login in Greeksurf

wsurf_banner.gif
output nOFbWQ

Latest Posts

feed-image

Αναζήτηση Αγγελιών

windyweek forecasts

Visitors Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 επισκέπτες και ένα μέλος