Topic-icon Απο kitesurf σε windsurf

Καλησπέρα
Πέρυση ξεκινησα και τέλειωσα τα μαθήματα του kite δυστιχός δέν μπόρεσα και λόγο δουλειάς αλλά και λόγο ελειψης αέρα να κάνω τα μαθήματα κοντά το ένα στο άλο και γενικά να παω να προπονηθώ μόνος μετα τα μαθήματα γιατί σε κάτιπαραλίες που πήγα είτε ειχε πολύ κόσμο λουόμενους(παραλιες για kite) είτε πάρα πολόυς kitsurfers και δέν το άσκησα πολύ το αθλημα.
Με λίγα λόγια έκανα τα μαθήματα αλλά ακόμα δέν εχω πάει πάνω απο 3-4 μετρα πάνω στο νερό.
Ειχα και ενα μικρό ατύχημα και το πήρα λίγο απο φόβο...
Οποτε σκευτομαι να ξεκινήσω windsurf κάνω snowboard το χειμώνα σε πολύ καλό επίπεδο δέν ξέρω αν παίζει καθόλου ρόλο.
Ενας ακομα λόγος είναι οτι απο τη Μυτηλήνη που κατάγομαι και πάω κάθε καλοκαιρι εχει πάρα πολους με windsurf σε παραλίες που συχνάζω και κανέναν kitesurfer..(Ερεσσός για όσους ξέρουν)
Οποτε λέω να ξεκινήσω και θα ήθελα πληροφορίες σχετικά.
Τα μαθήματα κατα πόσο είναι απαραίτητα και πόσο κοστίζουν στο περίπου περίπου?
Λάρισα μένω τώρα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

τα μαθηματα για το επιπεδο 1 ειναι διαρκεια 10 ωρων ( 5 2 ωρα μαθηματα) που ολοκληρονονται σε 2 εβδομαδες . πολη Θεσσαλονικη , Ιστ.Ομιλ.Θεσσαλονικης 6977347038 Σιμος Ναλμπαντογλου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Καλώς όρισες στην κοινότητα!
Τα μαθήματα για έναν καινούργιο στο windsurfing δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι απαραίτητα όπως σε έναν πιλότο αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από το να μάθει κανείς μόνος του. Είμαι ένας από αυτούς που έμαθαν μόνοι τους!

Σήμερα υπάρχουν όλα τα βοηθήματα για να μάθει κανείς μόνος του αν το επιθυμεί. Χρειάζεται όμως εκτός από μελέτη και πολύ υπομονή. Tο windsurfing είναι πολύ πιο δύσκολο από το kite. Βέβαια ακόμα και να παρακολουθήσεις μαθήματα, ένας windsurfer πάντα μαθαίνει ουσιαστικά και πάρα μα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το να εξασκείσαι δίπλα σε άλλους πιο έμπειρους. Οπότε καλό θα είναι να βρεις κοντινά σποτ και να ακολουθείς παρέες που πηγαίνουν όπου έχει αέρα χειμώνα καλοκαίρι!

Μαθήματα δεν ξέρω αν βρεις κάπου πιο κοντά σου αλλά σίγουρα θα βρεις Αθήνα Θεσσαλονίκη, Λευκάδα τα καλοκαίρια αλλά και σε άλλα νησιά. Νομίζω ότι και στο νησί σου στην Λέσβο στο ωραίο surf club στο Σίγρι πέρα από το ότι νοικιάζουν εξοπλισμό πρέπει να παραδίδουν και μαθήματα. Οι τιμές διαφέρουν από σχολή σε σχολή.

Καλή αρχή και να είσαι σίγουρος ότι το windsurfing κρύβει μεγάλες συγκινήσεις!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για της απαντήσεις σας.
Ακομα δέν είμαι απολύτα σίγουρος για το αν θα το γυρίσω σε windsurf οι λόγοι που σκευτομαι να το κάνω ειναι οι εξής πέιτε μου και εσεις τι θα κάνατε στη θέση μου..
1ον: ειχα ενα ατύχημα με το Kite ημουν και είμαι αρχάριος βεβαια αλλά τελος πάντον εκανα κάποια λάθη μαζί και με πήρε και με σήκωσε χτυπησα οχι πολύ σοβαρα αλλα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πάρα πολύ ποιο σοβαρά και εξετίας αυτου πήρα πολύ φόβο και μου εμεινε και λίγο η φοβία οσες φορές ξανα πήγα...
2ον Λάρισα που μένω το κοντινότερο είναι το στόμιο για kite και αγιόκαμπος αλλά αγίοκαμπος υπο συγκεκριμένες συθήκες και ποιο σπάνια για αρχάριο.
3ον θλει αερα που σπάνια βγάζει στόμιο και όποτε βγάλει μαζευει πολύ κοσμο και δέν μπορώ να κάνω γιατί βοβαμαι μην μπλεχτώ με κανένα..
4ον στο windsurf οτι παραλια παω βλέπω κάνουν σχεδόν παντού! περυση ο άλος εκσασε μύτη στο μπιτσομπαρο με το windsurf ηποιε μια μπυρίτσα και ξαναέφυγε.
Και το καλυτερο?στην παραλία που είμασταν εμεις εκει δίπλα στα 10 μέτρα δέν φυσουσε σχεδόν καθόλου μονο πολύ λίγο!και τον είδα να ορτσάρει!
θέλω να πώ εχεις ελευθερία κινήσεων σε περισότερες παραλίες μπορώ πχ να πηγαινω με το κορίτσι για μπάνιο κάπου που είναι και λίγο τουριστικά και να κάνω και windsurf εκει κοντά ενο με το kite πάμε στόμιο που εκει μόνο παραλία δεν είναι..
ράχες πήγα και ειχε τόσα πολλά α΄τομα που δέν μπήκα σχεδόν καθόλου μέσα γιατί οσο ημουν μέσα περνουσαν οι άλοι δίπλα μου κομμάτια λές και δέν με βλέπαν που δέν μπορούσα να σταθώ πάνω στην σανίδα 2 φορές γλυτόσαμε απο τύχη να μην πλεχτουμε και βγήκα.
Απλά θέλω κάτι extreem να μου δίνει και λίγο αδρεμαλίνη το windsurf ποσο extreem τθεωρείτε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

το windsurf , χρειάζεται λιγότερο χώρο εκμάθησης και μικρότερες εντάσεις ανέμου ( 1-2 bf , 4-7 κόμβους ) . Το windsurf χωρίζεται στις παρακάτω κατηγορίες ...Αρχαρίων , Μεσαίων και Προχωρημένων . Οι προχωρημένοι μπαίνουν από τα 5 bf και αρχειζει το σπορ να γινεται ποιο extreme .. Παίζει ρολο και η μορφολογία της παραλίας Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ κύματα απο 1 μετρo - 2+ μετρα .... ειναι απλά extreme .... ( Σιμος Ναλμπαντογλου Προπονητης Ιστιοσανιδας )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Γιάννη ειμαι και εγώ στην Λάρισα και κάνουμε windsurf στον Αγιόκαμπο και στο στόμιο .
Το επίπεδο μου ειναι αρχάριος προς μέσο .
Ο Αγιόκαμπος ειναι ιδανικός για να μάθεις τα βασικά στο windsurf χωρίς να χρειαστεί να τραβιεσε ράχες κ ποιο μακριά .
Το καλοκαίρι βγάζει σχεδόν κάθε μέρα 2-2,5 bf και για να δουλέψεις την τεχνική ειναι μια χαρά .
Αν θελεις όμως μετα να πλαναρεις οι ράχες ειναι μονόδρομος .
Στα θετικά του Αγιόκαμπου ειναι οτι θα ειμαστε και εμείς εκεί ,όποτε μπορούμε να σε βοηθήσουμε για να ξεκινήσεις , και εμείς παρέα ψάχνουμε .
Στα αρνητικά ειναι οτι α) δεν υπάρχει σχολή η δάσκαλος να σου μάθει πράγματα η να σε διορθώνει ,
Και β) οταν βγάζει αέρα ειναι απο 5 και πάνω και έχει πολυ κύμα .

Αυριο , Σάββατο βράδυ , στο μπαράκι new look , στην οδό Ρούζβελτ στον πεζόδρομο της στρατολογίας ,λίγο πριν την Τριγώνη πλατεία στην Λάρισα ,κόβουν πίτα οι καιταδες και γουινσερφαδες της Λάρισας , αν θελεις περνά απο εκεί να τα πούμε .
Τους περισσότερους ίσως τους ξέρεις κιόλας .
Το όνομα μου ειναι Γιώργος Βαφειαδακης ,
Φιλικά Γιώργος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts