GO!GLOBOΤο τριήμερο 22-24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο Αχαΐας το Πανελλήνιο Κύπελλο Slalom (FUN/EIO) 2012, υπό την αιγίδα του Ν.Ο.Π., του Ι.Ο.Π. και με την υποστήριξη του Συνδέσμου HSSWA και των χορηγών του GO!GLOBO Tour 2012 (GLOBOFUNSPORTSNEW GLARIDISStoNeroKaraviBlu CaffeKouros Club). Η τελική κατάταξη μετά από μία ιστιοδρομία έκρυβε εκπλήξεις!



Η πρόβλεψη δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αλλά όλοι ήμασταν σίγουροι ότι τα φημισμένα θερμικά φαινόμενα της περιοχής θα μας έκαναν τη χάρη. Γι’ αυτό οι 33 καλύτεροι Έλληνες slalomers αλλά και 3 Βούλγαροι αθλητές γνωστοί από τη συμμετοχή τους και στους αγώνες του 2010 & 2011 είχαν γεμίσει το χώρο των αγώνων από την Πέμπτη το απόγευμα…

Η πρώτη ημέρα ήμερα των αγώνων πέρασε με το registration, τον καταρτισμό των group και κουβέντα για νέους εξοπλισμούς, συζητήσεις για ποδόσφαιρο (αφού όλοι μας περιμέναμε νίκη της Εθνικής έναντι των Γερμανών), όλα αυτά μέχρι τις 4μμ όπου ένα ξαφνικό ΒΑ μπουρινάκι μας έβαλε στο νερό για την πρώτη κούρσα. 

Ο στημένος στίβος περίμενε τους αθλητές, κλασικό downwind με 4 μπότζες και 5 μπράτσα. Μισή ώρα μετά έγιναν 2 αποτυχημένες προσπάθειες για να γίνουν τα 2 πρώτα heat, σε πολύ οριακές συνθήκες ανέμου (6-12knots), κάτι που ανάγκασε τον PRO Στέφανο Γράψα να τα ακυρώσει, αφήνοντας κάποιους αθλητές (που είχαν καταφέρει να τερματίσουν) παραπονεμένους. Είχαν περάσει ήδη πάνω από τρεις ώρες προσπάθειας και αναμονής μέσα στο νερό…
downwind slalomTo Σάββατο η μέρα ξεκίνησε εξ’ ίσου ήρεμα, με κολύμπι, ρακέτες, ηλιοθεραπεία. Κατά τις 4μμ ο ίδιος ΒΑ αέρας είχε εμφανιστεί και όλοι ήταν έτοιμοι για τις πρώτες κούρσες του αγώνα. Ο ίδιος στίβος με την πρώτη μέρα, το μπαλόνι στον αέρα (χάρη στη μεγάλη βοήθεια της Δώρας!) και η αδρεναλίνη στο κόκκινο!

Στα #1 και #2 heat των προκριματικών είχαμε πολύ επεισοδιακές εκκινήσεις, καθώς κάτι η «βιασύνη» ορισμένων και κάποιες αυξομειώσεις της έντασης του αέρα, οδήγησαν πολλούς από τους κορυφαίους σερφίστες και πιθανούς διεκδικητές του τίτλου, πρόωρα στην παραλία (PMS)…

Τα δύο επόμενα heat έγιναν χωρίς προβλήματα και έτσι προέκυψαν τα δύο group των ημιτελικών. Στο heat#5 (1ος ημιτελικός) κέρδισε o πολύ σταθερός Δημήτρης Απαλαγάκης (GRE69), πίσω του ο Μίνως Ευσταθιάδης (GRE291), ο Άγγελος Αβραμόπουλος (GRE6) και ο Αλέξανδρος Δούκας (GRE145), ενώ στο heat#6 (2ος ημιτελικός) πρώτος ήρθε ο Γιάννης Παπασπύρου (GRE71) και ακολούθησαν οι Ζώης Θεοχάρης (GRE100), Νίκος Αθανασίου (GRE9) και Αλέξανδρος Πούπαλος (GRE192).
Όλα ήταν λοιπόν έτοιμα για τους τελικούς. Κανονικά θα γινόταν πρώτα ο μικρός τελικός (heat#7), επειδή όμως ο αέρας έδειχνε σημάδια «κόπωσης» αποφασίστηκε από τον PRO να περάσουμε απευθείας στο μεγάλο τελικό (heat#8). Μετά από αρκετή ώρα αναμονής για να ζωντανέψει ο αέρας, τελικά η εκκίνηση του τελικού δόθηκε! Από την αρχή ξεκίνησαν καλύτερα οι Αθανασίου (Maui Sails) και Ζώης (Exocet/Simmer Sails) και σύντομα ξεκαθάρισε ότι η 1η θέση θα παιζόταν μεταξύ τους. Πίσω τους ακολουθούσαν οι Απαλαγάκης (JP/Neil Pryde) και Πούπαλος (JP/Neil Pryde) εναλλάσσονταν στις θέσεις 3-4 μαζί με το Βούλγαρο George Manev (BUL77) που έτρεχε μεν στον τελικό καθώς είχε προκριθεί κανονικά, αλλά εκτός συναγωνισμού.
Πιο πίσω ένας «ήρωας» (αλλά και καλός αθλητής όπως αποδείχθηκε) Αβραμόπουλος με ένα Starboard GO κρατούσε την 5η θέση μπροστά από τον Ευσταθιάδη (Fanatic/Loft) και τον Δούκα (Starboard/Maui Sails) που δεν ευνοήθηκαν καθόλου από τον ελάχιστο αέρα που είχε απομείνει…. 
the winnersΣτην τελική ευθεία μετά την 4η μπότζα, ο Αθανασίου πλάναρε γρήγορα και δεν άφησε το Ζώη να τον πλησιάσει αφού αυτήν την φορά θυμήθηκε να προσέχει καλύτερα τις γραμμές του σε σχέση με τον ημιτελικό, οπότε πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πρώτος σε μια κούρσα που αποδείχθηκε να είναι και ο μοναδικός τελικός του τριημέρου…

Η Κυριακή κύλησε εκνευριστικά ήρεμα, χωρίς καθόλου αέρα, οπότε στις 5μμ δόθηκε λήξη και περάσαμε στην απονομή. Παρά το γεγονός πως ο αίολος δεν μας ικανοποίησε, το χειροκρότημα για τους διοργανωτές ομίλους ΙΟΠ και ΝΟΠ ήταν θερμό. Όσο για τον PRO κ. Στέφανο Γράψα, μπορεί να διατυπώθηκαν ορισμένα παράπονα, όμως πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως λειτούργησε πάντα αυστηρά χωρίς να επηρεαστεί από την «ένταση της παραλίας» και κατάφερε να αξιοποιήσει την ελάχιστη ευκαιρία που του δόθηκε από τον αέρα, έτσι ώστε να αναδεχθεί ο νικητής στο νερό. 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, μεγαλύτερα στους νικητές και κυρίως στα νέα παιδιά που έδειξαν ωριμότητα και ανέβηκαν στο βάθρο δίπλα στις παλιοσειρές και έδειξαν ότι υπάρχει μέλλον στο Ελληνικό slalom…!!! 

Χ. Μαυρής, Α. Δούκας


Τελική Κατάταξη
Φωτογραφίες 

Πηγή: http://www.speedslalom.gr

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts