MG 4176 th

11.06.12
Το Σαββατοκύριακο 09-10/06 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας slalom (και 3ος συνολικά μετά τα 2 speed) του HSSWA GO!GLOBO Tour 2012.
Αφού είχαν προηγηθεί 2 προσπάθειες τα προηγούμενα Σ-Κ στην Ανάβυσσο* (όπου ο αέρας δε μας έκανε το χατίρι) τελικά το ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο 09/06 στη Λούτσα και στο Nissakia surf club.
Οι άνθρωποι του διοργανωτή (ΑΝΟΣΜ) προσπάθησαν για το καλύτερο και ο ανταγωνισμός υπήρξε έντονος ! ! ! (βλ. τελικά αποτελέσματα)

Η πρόγνωση όλη την εβδομάδα ήταν καλή με Β-ΒΑ 4-5bf οπότε στο skippers meeting περισσότεροι από 30 slalomers έδωσαν το παρόν. Ο αέρας δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή του, αλλά τα πανιά (8,0 – 9,5m2) δέθηκαν και τα πηγαδάκια σχηματίστηκαν κάτω από τις τέντες των χορηγών (Glaridis & Funsports).

Κατά τις 3μμ ο PRO Χρήστος Φράι μας φώναξε στο στίβο (ένας τεχνικός στίβος με 6 μπράτσα, 5 μπότζες) που είχε στηθεί δεξιά από τα νησάκια και με οριακές συνθήκες 9-12knots καταφέραμε και κάναμε 2 ημιτελικούς, τον μικρό τελικό και τον τελικό, ο οποίος όμως τελικά δε μέτρησε καθώς κατά τη διάρκειά του κόπηκε το ρεμέτζο μιας σημαδούρας και ο αγώνας διακόπηκε, χωρίς να ξαναρχίσει ποτέ λόγω χαμηλής έντασης αέρα...

Η Κυριακή μας βρήκε από νωρίς στη θάλασσα για να στηθεί ένας νέος στίβος με 5 μπράτσα και 4 μπότζες, πάνω από τα νησάκια αυτή τη φορά, μέσα στα κύματα της Λούτσας, «αντρικός» όπως τον ονόμασε ο Αβραμόπουλος... Με μέτριο αέρα 10-12 knots ολοκληρώθηκε ο 1ος τελικός που εκκρεμούσε από το Σάββατο με νικητή το Θησέα Καμπά και πίσω του τους Ζώη Θεοχάρη και Αλέξανδρο Ζινζόβα!!!

Ο αέρας σιγά σιγά δυνάμωνε και για τη 2η κούρσα ετοιμάστηκαν 4 γκρούπ προκριματικών (των 8 ατόμων). Οι κούρσες ξεκίνησαν με τον αέρα να φυσάει ολοένα και πιο δυνατά και φτάσαμε στους ημι-τελικούς να παλεύουμε με τα 9άρια και τα 130λιτρα σκάφη σε συνθήκες που δίπλα μας 85λιτρα freestyle & wave με 5άρια πανιά έχωναν forward...
Aποτέλεσμα ήταν αρκετοί συμμετέχοντες του μικρού τελικού να μην έχουν καν κουράγιο να ξαναβγούν στη θάλασσα και να περάσουμε κατ'ευθείαν στο Μεγάλο Τελικό, στον οποίο κέρδισε ο Θεοχάρης, με 2ο τον Καμπά και 3ο τον Αθανασίου.

Στον αγώνα αυτό είχαμε και το highlight του διημέρου (κατά τη γνώμη μου) όπου στο τελευταίο μπράτσο ένας "αφηνιασμένος" Πούπαλος (έχει πέσει στη σημαδούρα Νο2 ενώ είναι ως εκείνη τη στιγμή 1ος στον τελικό...) κατεβαίνει full δεύτερα μέσα στο κύμα με 9,5άρι στους 23knots για να πιάσει το Γιαννάτο που προηγείται για την 4η θέση και σ'ένα τερματισμό για photo finish πιάνει με το καρινάκι στο ρεμέτζο της σημαδούρας τερματισμού και τρώει καταπέλτη SPLASHHHHHHHHH!!!!! αποθέωση από τους όρθιους θεατές μπροστά στο club... Ελπίζω να το έχει πιάσει η κάμερα...!!!

Μετά από ½ ώρα ξεκούραση όπου τιμήθηκαν δεόντως οι κρέπες που προσέφερε ο Μπούλης και η Blue Café σε όλους τους αγωνιζόμενους, δόθηκε διαδικασία εκκίνησης για την 3η κούρσα των αγώνων. Παρουσιάστηκαν μόνο 24 άτομα, έτσι χωριστήκαμε σε 2 γκρούπ των 12 με σκοπό να προλάβουμε τουλάχιστον άλλον έναν τελικό! Μετά τους 2 ημι-τελικούς, ο αέρας μας εγκατέλειψε αφήνοντας τους πρωτοπόρους (Ζώη και Καμπά) με τους ίδιους βαθμούς ποινής, να "ψάχνουν" τους κανονισμούς για το ποιος τελικά είναι ο νικητής - μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο Ζώη που αναγνώρισε την αξία του Θησέα και ανέφερε την ισοβαθμία τη στιγμή της απονομής - και κάποιους από εμάς να αναρωτιόμαστε πως είναι να τρέχεις στον τελικό (γμτ μου, μια φορά πέρασα σε τελικό κι έπεσε ο αέρας...!!!)

Ετσι φτάσαμε στο τέλος, νομίζω ενός καλού αγώνα, σίγουρα θα μπορούσε να είναι και καλύτερος, σίγουρα είχε και λάθη, αλλά γενικά η αίσθηση είναι θετική και αυτό τουλάχιστον αισθανθήκαμε όλοι κατά τη διάρκεια της απονομής, όπου είχαμε και κλήρωση με 3 τυχερούς που κέρδισαν δώρα προσφορά από το κατάστημα Right Stuff και τη Blu Caffe τους οποίους και ευχαριστούμε!

Ο αγώνας αυτός κύριοι τελείωσε. Αγωνιζόμενοι και διοργανωτές ας πάνε να ψηφίσουν και ραντεβού στις 22/06 στο Δρέπανο για το Πανελλήνιο Slalom και είθε να – έχει καλό αέρα- και ας κερδίσει ο καλύτερος!!!

Χάρης Μαυρής
GRE808

http://www.speedslalom.gr/index.php

Αναλυτικά Αποτελέσματα
Φωτογραφίες του αγώνα
Video του αγώνα (λίγο υπομονή!)

* Ο αγώνας slalom της Αναβύσσου από το Kouros Club αναβλήθηκε, αλλά δεν ακυρώνεται. Θα προγραμματιστεί ξανά για τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση...

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts