Topic-icon Fin και κρεμαστικα σχοινακια

Καλησπερα στην κοινοτητα,
Ήθελα μια βοήθεια ως προς το τι fin να επιλεξω. Ασχολουμαι με το αθλημα δυο χρονια και φετος εχω φτιαξει τον πρωτο μου εξοπλισμο. Εχω μια σανιδα fanatic 125 και πανια 4.0-4.5-5.2 κανω beach start και τωρα waterstart. Θα ηθελα να με συμβουλεψετε ως προς τι ειδους fin να ψαξω και τελος τι μεγεθος σχοινακι για το γατζο να παρω. Ειμαι 1/87 και 85 κιλα.
Σας ευχαριστω πολυ,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Καλώς όρισες!
Καταρχήν νομίζω ότι δεν είναι το fin αυτό που προέχει για σένα αυτή τη στιγμή, γιατί νομίζω ότι τα πανιά που αναφέρεις ότι έχεις είναι λίγο "out of range"…
Με τα λίτρα σανίδας που έχεις, αν είναι η μοναδική σανίδα σου, χρειάζεσαι λίγο μεγαλύτερο πανί ιδανικά 7 με 7,5 τετραγωνικά, και εκεί θα χρειαστείς ένα fin περίπου 36~38.
Πες μας όπως τι γίνεται με το πλανάρισμα, πλανάρεις κανονικά?
Για γατζόσχοινα μπορείς να αρχίσεις με 30cm και θα δεις στο σώμα σου αν ταιριάζουν, δηλαδή αν είσαι σωστά κρεμασμένος ώστε να ξεκουράζονται τα χέρια σου (στο πλανάρισμα) χωρίς να τραβάνε όλο το βάρος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Το μέρος που κάνω surf είναι στον Κουρεμένο και τις περισσότερες μέρες οι περισσότεροι ( και σαφώς πολύ καλύτεροι από μένα) μπαίνουν με 4.5 μαξ. Για αυτό μετά από ερώτηση σε γνωστες της περιοχής και του αθλήματος, μου πρότειναν αυτή την εμβέλεια των πανιών. Το φινακι της σανίδας έχει κάποιες φθορές και για αυτό ρωτάω τι χαρακτηριστικά να έψαχνα.
Ως προς το πλαναρισμα βρίσκομαι σε καλό δρόμο , είμαι στο σημείο που βάζω πόδια στις δέστρες αλλά κάπου εκεί το χάνω… Ωστόσο θεωρώ ότι θα το καταφέρω.
Ευχαριστώ για την απάντηση,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Πολύ σωστά σου είπαν για την σειρά των πανιών για τις εκεί συνθήκες, όμως η σανίδα είναι λίγο μεγάλη για τα πανιά αυτά και σύντομα εφόσον μπεις στο πλασάρισμα θα πρέπει αν ψάξεις για σανίδα μακρότερη σε λίτρα, οπότε ίσως η μεγάλη αυτή σανίδα που έχεις τώρα να μην σου χρειάζεται πλέον και πολύ.

Ο Κουρεμένος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για windsurfing με πολύ καλό αέρα και εφόσον θα κάνεις μόνιμα εκεί θα βρεις και κατάλληλη σανίδα. Προφανώς σου πρότειναν την 125 λίτρα σανίδα για να μάθεις το πλανάρισμα και πολύ σωστά έκαναν και εφόσον δεν έχει σοβαρές βλάβες το φιν που έχεις, δεν σε απασχολεί αυτή τη στιγμή η αλλαγή του.

Αν πρέπει να παρεις φιν γι' αυτή τη σανίδα (υποθέτω ότι είναι κατηγορία freeride) πρέπει να είναι ελάχιστο 36cm freeride fin κι αυτό για το 5.2 πανί σου. Τα άλλα σου πανιά έτσι κι αλλιώς είναι εκτός ιστιοφορίας της σανίδας, οπότε τα κρατάς για την μικρή σου σανίδα αργότερα.
Αυτή τη στιγμή προέχει να πλανάρεις και για να γίνει πιο εύκολα αυτό πρέπει να διαλέγεις μέρες που θα έχει λίγο πιο light αέρα για τα δεδομένα της περιοχής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Πιστεύω μέχρι τέλος καλοκαιριού θα έχω καταφέρει το πλαναρισμα και έτσι θα μπορέσω να κατέβω σε λιτρα.
Αυτή τη λογική έχω και εγώ όποτε προς το παρών δεν θα βάλω λεφτά σ αυτή τη σανίδα. Θα περιμένω να κατέβω και να πάρω καινουρια. Το μόνο που θα κάνω είναι πάρω σχοινάκια γιατί μου κόπηκαν αυτά που είχα καθότι ήταν πολύ παλιά.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση καλή συνέχεια,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts