dioni katoxis kitesurf 2 696x522

Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά, διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf) στις 30 και 31 Ιουλίου. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 35 αθλητές. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ έγιναν άτυποι αγώνες freestyle show και speed race (Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα).

Στους Αγώνες συμμετείχαν 22 αθλητές. Στο freestyle show με κριτήριο τα χειροκροτήματα/επιφωνήματα των θεατών δόθηκαν στους Νικόλαο Νικολάου, Χάρη Κατσαράκη και Τσάβαλο Γεώργιο μετάλλια για την προσπάθειά τους. Αντίστοιχα στις γυναίκες δόθηκαν μετάλλια στις Χρόνη Ανθία, Νέλλυ Βεργοπούλου, Μαρηβάσια Πεντάρα και στην Βικτώρια Σλάτκοβα ως old school freestyle show. Στους αγώνες ταχύτητας (speed race) δόθηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους Πάνος Χάρος, Θόδωρος Μπέτσος και Σταύρος Καράμπελας. Μετάλλιο για το freestyle show εκτός αγώνων δόθηκε στον Ben Bowd (αθλητή παγκόσμιας αναγνώρισης) ο οποίος χάρισε την Παρασκευή ένα μοναδικό θέαμα.

Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άρτα , Λευκάδα, Ναύπακτο, Αίγιο, Πάτρα, Πύργο, Ναύπλιο, Βόλο, Καλαμάτα, Χαλκίδα αλλά και από εξωτερικό όπως Σλοβεκία και Τσεχία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αθλητές και εκτέθηκαν σε αυτό το εντυπωσιακό άθλημα άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος του Φεστιβάλ που διοργάνωσε η τοπική ομάδα αετοσανίδας West Coast υπό την αιγίδα του Ναυτικού Ομίλου.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να αναδειχθεί η τοποθεσία και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό μιας και πρόκειται για μια ιδανική για το άθλημα περιοχή που προσφέρει ασφάλεια σε αυτούς που θέλουν να μάθουν το συγκεκριμένο άθλημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να απολαύσουν τις επιλογές που προσφέρονται τόσο στις παρυφές της λιμνοθάλασσας όσο και στην ανοιχτή θάλασσα. Ιδιαίτερα αισιόδοξο ήταν ότι πολλά μικρά παιδιά ενθουσιάστηκαν με το φεστιβάλ και πολλοί γονείς ζήτησαν πληροφορίες για μαθήματα όσο αφορά το άθλημα. Ένας άλλος στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθεί κόσμος για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και μπορώ να πω ότι σε αυτό το φεστιβάλ ήταν εντυπωσιακή η έμπρακτη συμμετοχή όλων για την διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής.

Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως SUP τα οποία έφεραν οι Wind Circus από Ναύπακτο και Kayak που έφερε ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, αλλά και προπόνηση επί ξηράς με τις εξαιρετικές Μπαλαλά Σοφία και Χριστίνα Πρασσά με τραμπολίνο και σετ ασκήσεων Ubound. Στο Φεστιβάλ ενθουσίασαν το κοινό οι γνωστοί στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής Dual Me με δικές τους παραγωγές. Επίσης έπαιξαν και οι DJ της περιοχής Grego Danos, Filopoulos George (Morgan Cafe & Onar Beach Bar), Βλαχογιάννης Κώστας και Μπέτσος Θεόδωρος.

«Θα ήθελα να αναφερθώ ειδικά στον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου ο οποίος έχει στηρίξει την ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικό προορισμό για ομάδες από όλο το κόσμο. Ο Εξειδικευμένος τουρισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Διαμαντόπουλος και υπογραμμίζει: «Μιας περιοχής ευλογημένης με φυσικό πλούτο και τοπογραφία/κλιμα που ευνοεί τα αθλήματα θάλασσας και αέρα. Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσουμε και την σημαντική βοήθεια και στήριξη που προσφέρει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις δραστηριότητες του Ομίλου, οι υποστηρικτές γενικότερα, αλλά και οι χορηγοί μας Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, Ξενοδοχείο LIBERTY, ACS Μεσολογγίου, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΛΟΔΟΜΗ, Γέφυρα ΑΕ, Βίκος Α.Ε, Ζαχαροπλαστείο ΒΡΕΚΟΣ Αγρίνιο, AΛΑΤΙΕΡΑ, D & K Dental Clinic , WWW.AVGOTARAXO.GR, Ξενοδοχείο Θεοξένια, AVANT GARD, AL VENTO, ΚΟΤΣΙΡΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ Εξοπλισμοί Εστίασης ,Εκτυπώσεις ΑΒΑΣΚΑΝΤΗΡΑΣ, Εκτυπώσεις ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ, Φαρμακείο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατάστημα Μεσολογγίου , Αυγοτάραχο ΣΤΕΦΟΣ ,ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΚΕΤΟΣ,Saltsinistas και JoJo΄ art, Μπούσιος Γιάννης Best Security Θεσσαλονίκη, ΤΕΡΝΑ, Café Adonis, Café Destino, Alevras Makis Fight Club Κατοχή και τον μέγα χορηγό μας τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΠΕΤΣΟ με το φυσιοθεραπευτήριο Physiokinesis.

Να προσθέσω ότι η διοργάνωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τους εθελοντές Παναγιώτα Θεοδωράκη, Μάριο Λύτρα, Ιωάννα Μπαμπλέκη, Νίκο Μπερερή, Ιωάννα Ρόμπολα και Νίκο Πλακίδα για τα υπέροχα μετάλλια που μας έφτιαξε και την ομάδα διάσωσης και έρευνας Μεσολογγίου. Να ευχαριστήσω και τους δωροθέτες μας Ανδρέα Ιλμπασάν με το κατάστημα Γερμανός , το team από Δρέπανο Νο Work Slingshot,GKP Marine Agrinio Papanikos, Wind Circus Nafpaktos, Rith Bitch Poor Dog Patra, Escape Bike Aris Souflis Messolonghi, Board and Style Athens, Jeaneration Agrinio Babis Giannopoulos και Maritsis Repair Patra.

Τελειώνοντας ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ πηγαίνει στα μέλη του West Coast team και ειδικά στον Χρήστο Μπέλλα που αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην κατασκευή των προσωρινών υποδομών στην παραλία, τον Γαβριελάτο Χρήστο ο οποίος μας έφερε για πρώτη φορά πριν κάποια χρόνια στην περιοχή αναλαμβάνοντας να μας σώζει κάθε φορά καθώς μαθαίναμε μιας και είναι ο κύριος δάσκαλος του αθλήματος, Καρατσόλης Παναγιώτης, Γιαννόπουλος Μπάμπης, Παπανίκος Σπύρος, Τσίρκας Κωσταντίνος, Λαμπρινή Καλογερογιάννη, Σοφία Καρατζογιάννη που βοήθησαν στην διοργάνωση. Επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας Αιχμή, Onairnews, Aitosports, AgrinioVoice, Katochinews kai Npress.»

RRD Wassup Wood V3 (Allround / Convertible Ws)

SPECIAL OFFERS

CLOSE ME

wsurf_banner.gif
output nOFbWQ

Latest Posts

Αναζήτηση Αγγελιών

windyweek forecasts

Visitors Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 επισκέπτες και 3 μέλη