Κομοτηνή: Όρθια σανιδοκωπηλασία - Ξεκίνησε από τη Μαρώνεια, κατακτά όλες τις παραλίες
- Λεπτομέρειες
- WaterBoy
- News
Μετά από την πρώτη χρονιά επιτυχημένης παρουσίας στις Καγκέλες της Μαρώνειας, το «ΚΟΥΠΙ water sports»
έχει δημιουργήσει νέα βάση στην παραλία του Φαναρίου, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την όρθια κωπηλασία, γνωστή και ως «SUP» αλλά και με όλα τα μη μηχανοκίνητα θαλάσσια αθλήματα.
Η ιδιοκτήτρια του «Water Sports Kουpi» Έφη Πάρτσια «εμπνεύστρια» και δημιουργός της προσπάθειας, μίλησε για τους άξονες πάνω στους οποίους έστησαν με την αρωγή του αδερφού της Χρήστου την προσπάθεια εξοικείωσης του κοινού με τα θαλάσσια αθλήματα που απαιτούν μόνο φυσικό τρόπο, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να γνωρίσει το κοινό που επισκέπτεται την Ροδόπη τις ομορφιές και τον πολιτισμό της περιοχής μας μέσα από μία βόλτα.
Με αφορμή το SUP Party που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο «ΚΟΥΠΙ water sports» σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο AETOS SUP, στις εγκαταστάσεις που διατηρεί δίπλα από το beach bar «West Side» η κ. Πάρτσια μίλησε για τη νέα προσπάθεια που διευρύνεται φέτος στο Φανάρι μετά την πρώτη παρουσία στις Καγκέλες.
Με δεδομένο πως διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και ο κόσμος ψάχνει μία ανάσα δροσιάς στις παραλίες της περιοχής, η κ. Πάρτσια κάλεσε τον κόσμο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα μη μηχανοκίνητα θαλάσσια αθλήματα, όπως το διπλό ή μονό καγιάκ, την ορθια κωπηλατοσανίδα Sup (Stand Up Paddle) και φυσικά στα ποδήλατα θαλάσσης με τσουλήθρα. «Όλα αυτά τα θαλάσσια μέσα αποτελούν μία καλοκαιρινή διασκέδαση» ξεκαθάρισε αρχικά η κ. Πάρτσια, επισημαίνοντας παράλληλα πως το καγιάκ και η όρθια κωπηλασία είναι αθλήματα.
Την Κυριακή στις εγκαταστάσεις που διατηρεί το «Κουπί» ήταν προσκεκλημένη η «ΑΕΤΟΣ SUP TEAM», μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη που συμμετέχει σε αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας με επικεφαλής τον Στέλιο Μουστακαλή. «Αυτό που κάνουμε εμείς είναι μία φιλική συνδιοργάνωση, θέλοντας να δείξουμε στο κοινό της Ροδόπης το άθλημα της όρθιας κωπηλασίας, το οποίο έχει συγκεκριμένη τεχνική, τα σκάφη είναι αγωνιστικά και όλο αυτό είναι ένα άθλημα που απαιτεί λεπτομέρειες, εξοπλισμό και δουλειά» υπογράμμισε η κ. Πάρτσια δηλώνοντας παράλληλα πως «αυτό θέλουμε να το βγάλουμε προς τα έξω γιατί μας αρέσει η θάλασσα και ό,τι έχει σχέση με αυτό». Η αγάπη της για την θάλασσα και για τα θαλάσσια αθλήματα άλλωστε ήταν η κύρια αιτία που δημιουργήθηκε το «Κουπί» το καλοκαίρι του 2018. «Θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να κινούμαστε με τη θάλασσα με φυσικά στοιχεία μη μηχανοκίνητα, είτε είναι κουπί είτε οτιδήποτε, με απλούς οικολογικούς τρόπους» επισήμανε η ιδιοκτήτρια του «Water Sports Kουpi».
«Αρχικός μας στόχος μέσα από τα θαλάσσια αθλήματα αποτέλεσε η ανάδειξη της ομορφιάς της Μαρώνειας».
Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2018 στην παραλία «Καγκέλες» στην Μαρώνεια σε μία γεμάτη ομορφιά περιοχή. «Πέρυσι ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας στην παραλία στις "Καγκέλες" σε μία όμορφη περιοχή, καθώς αγαπάμε εκείνο το σημείο και είναι ένα ιδιαίτερο μέρος με το κοκκινόχωμα, την πέτρα, την παραλία, τα κρυστάλλινα νερά και τις σπηλιές» επισήμανε η κ. Πάρτσια τονίζοντας πως στόχος της προσπάθειας ήταν και η ανάδειξη της περιοχής προκειμένου μέσα από το Καγιάκ-Τουρ να γνωρίσει ο κόσμος τις κοντινές περιοχές της Μαρμαρίτσας, της Σύναξης μέχρι το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους. «Ένας άλλος λόγος που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στην Μαρώνεια ήταν τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς θεωρούμε πως κουμπώνουμε σε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς το μέρος είναι όμορφο με πλούσια ιστορία και πολιτισμό» υπογράμμισε η κ. Πάρτσια επισημαίνοντας πως το δικό τους εγχείρημα ευελπιστούν να συμβάλλει στην τουριστική προώθηση της περιοχής. Αναφορικά με την επιλογή τους να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο στο Φανάρι, η κ. Πάρτσια επισήμανε πως η περιοχή του Φαναρίου αποτελεί την «παραλιακή ναυαρχίδα» της Ροδόπης και για αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο και εκεί προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος τα θαλάσσια αθλήματα. Μάλιστα έκανε μία σύγκριση των δύο περιοχών θεωρώντας πως στο Φανάρι θα είναι περισσότερο αθλητικές οι δράσεις ενώ στη Μαρώνεια θα γίνονται οργανωμένες εκδρομές με καγιάκ.