359511eff57cd4271321dcd0fa427bd4.jpeg

Το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού kitesurfers στην Κύπρο έκλεισε φέτος για το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουλίου. Τόπος συνάντησης και πάλι η γνωστή παραλία Σοφτάδες στη Λάρνακα και το Kahuna Surfhouse, το ιδανικό μέρος για kitesurfing στο νησί, το οποίο φιλοξενεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά το King of Kite, έναν σπουδαίο διεθνή αγώνα που αποτελεί και το ετήσιο πρωτάθλημα της Κύπρου.

O θρυλικός Aaron Hadlow, guest star του περσινού event, δίνει φέτος τη σκυτάλη στην τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Bruna Kajiya. Η Βραζιλιάνα αθλήτρια της Red Bull θεωρείται η κορυφαία γυναίκα kitesurfer στον κόσμο, έχοντας κατακτήσει και πέντε εγχώριους τίτλους, ενώ άλλες τόσες φορές ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Η αίγλη της διοργάνωσης γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερη. Φέτος έχουμε περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό, ειδικά από Ελλάδα και Ισραήλ, ενώ αυξάνονται και οι αθλητές από την Κύπρο και γενικά οι φίλοι του σπορ» σημειώνει ο Ηλίας Μαντοβάνη, επικεφαλής της οργανωτικής ομάδας του King of Kite και υπογραμμίζει: «αντιλαμβανόμαστε πως πλέον πολλοί αθλητές έρχονται στον αγώνα για το πρεστίζ που συνεπάγεται η νίκη σε αυτή τη διοργάνωση παρά για το χρηματικό έπαθλο». Το φετινό King of Kite μοιράζει έπαθλα 9.000 ευρώ.

Ολυμπιακό άθλημα

Το kitesurfing, ένα καινούργιο άθλημα που μετράει μόλις δύο δεκαετίες ζωής, αναπτύσσεται ραγδαίως τα τελευταία χρόνια και το 2024 μπαίνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Με πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμή, καλοκαιρία τους πιο πολλούς μήνες του χρόνου και ισχυρού ανέμους, η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για το άθλημα.

Η τελευταία τάση στο kitesurfing είναι το foilboarding, μια αγωνιστική κατηγορία εμπνευσμένη από τα σκάφη τύπου catamaran, στην οποία η σανίδα φέρει ένα πτερύγιο σαν την καρίνα των ιστιοπλοϊκών σκαφών, κάτι που την κάνει πολύ πιο γρήγορη. Στην Αγωνιστική κατηγορία (Race) του King of Kite 2018 θα υπάρχουν φέτος δύο διαβαθμίσεις: η open race και το foilboard. Η άλλη κατηγορία είναι η Freestyle όπου οι αγώνες διεξάγονται κοντά στην ακτή και ο νικητής προκύπτει μέσα από τη βαθμολογία των κριτών.

Λόγω της εισαγωγής του foilboard και καθώς είναι πολύ πιο γρήγορο, η αγωνιστική πίστα μεγαλώνει σε μήκος φτάνοντας τα 20χλμ (αυτό θα επιτευχθεί με τους αθλητές να κάνουν τρεις γύρους της πίστας που έχει μήκος 6χλμ).

kite2 (1).jpg

«Θέλω να περάσω καλά»

«Δεν το έχω δοκιμάσει και πιστεύω είναι δύσκολο να το μάθω τώρα διότι θέλω αρκετό χρόνο εξοικείωσης, τον οποίο εγώ δεν έχω» λέει η Queen of Kite των δύο τελευταίων χρόνων, Τζιώρτζια Κουδελλάρη. «Είμαι έτοιμη για το φετινό αγώνα. Θέλω να περάσω καλά. Δεν σκέφτομαι σε ποια θέση θα είμαι αν και θα ήταν όμορφο ν’ ανέβω πάλι στο βάθρο. Ανυπομονώ να δω από κοντά και να γνωρίσω την Bruna Kajiya διότι θα είναι η πρώτη φορά που θα δω κάποια δύσκολα tricks να τα εκτελεί γυναίκα – έως τώρα μας έδειχναν τα tricks μόνο άντρες» αναφέρει.

Με την Bruna Kajiya οι διοργανωτές φιλοδοξούν να δώσουν ένα πιο γυναικείο άγγιγμα στη διοργάνωση, καθώς όλο και πιο πολλές γυναίκες ασχολούνται με το kitesurfing.

Το King of Kite προσελκύει εκατοντάδες θεατές καθώς το θέαμα στη θάλασσα συνδυάζεται με διασκέδαση στην παραλία. Γνωστοί Djs και παρουσιαστές ανεβάζουν τον παλμό της εκδήλωσης, ενώ το Red Bull θα δίνει φτερά σε αθλητές και θεατές. Το μπαρ επιμελείται η μπύρα ΚΕΟ ενώ θα υπάρχει street food και sushi από το Sushi La Bar. Χορηγοί είναι η ΕΤΑΠ Λάρνακας, η Cablenet και η HotForex.

Μέσα από το King of Kite και την τριβή με κορυφαίους ξένους, πολλοί Κύπριοι αθλητές έχουν ανεβάσει το επίπεδό τους, ενώ αρκετοί θεατές γοητεύονται από το kitesurfing και ανεβαίνουν στην αετοσανίδα. Κάπως έτσι πολλαπλασιάζονται τα άτομα που μυούνται στο σπορ και το κατατάσσουν ίσως ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο θαλάσσιο άθλημα στην Κύπρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα
10:00 – 12:00 Εγγραφές (Free Air & Race)
12:00 Γνωριμία με την Bruna Kajiya
12:30 Air Briefing (Free Air & Race)
13:30 Foil Board Race*
14:30 Αγώνας Ανδρών (Light)
13:30 Foil Board Race*
14:00 Αγώνας Ανδρών (Light)
14:15 Επίδειξη της Bruna Kajiya
14:30 Αγώνας Ανδρών (Heavy) & Γυναικών
15:00 Αγώνας Freestyle
17:30 Τελικοί Γυναικών
17:45 Τελικοί Ανδρών
18:30 Απονομές
19:30 Beach Party
* ίσως ξεκινήσει νωρίτερα

2η Ημέρα

13:00 Kitesurf sessions & Coaching με την Bruna Kajiya

Για τα τελευταία νέα και ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις ενημερώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του event www.kingofkite.com και τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook https://www.facebook.com/events/259482564623479.

Περισσότερες πληροφορίες

Website: http://kahunasurfhouse.eu/king-of-kite
Facebook: https://www.facebook.com/events/259482564623479
Bruna Kajiya: https://www.redbull.com/int-en/athlete/bruna-kajiya
Bruna Kajiya Teaser video: https://www.youtube.com/watch?v=xkAoV0aYySs&t=21s

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts