KOUREMENOS-PHOTOS_slalom.jpg

Συνάντηση του Δημάρχου Σητείας και εκπροσώπων της Τ.Κ. Παλαικάστρου, τοπικών συλλόγων και σχολής windsurfing του Κουρεμένου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σητείας. Επί τάπητος ετέθη η δυνατότητα διοργάνωσης πανελληνίου πρωταθλήματος windsurfing στην περιοχή του Κουρεμένου, σε μεγαλύτερη κλίμακα από την περυσινή διοργάνωση. Πρόκειται για ένα δύσκολο, όπως ανεδείχθη μέσα από την συζήτηση για οικονομικούς κυρίως λόγους, εγχείρημα.

«Βάσει των επαφών που έγιναν, αλλά και όπως συμπερασματικά εκτιμήθηκε μέσα από την συζήτηση», ανέφερε ο κ. Πατεράκης, «η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού πανελλήνιας κλίμακας, απαιτεί ένα πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο δυστυχώς λόγω δυσμενών οικονομικών συγκυριών υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καλυφτεί από τους συνήθεις αναλαμβάνοντες την ευθύνη, δηλαδή τον Δήμο, το ΔΟΚΑΣ, τον ΟΑΣ, την Περιφέρεια κλπ.

Όμως στην διάρκεια της συζήτησης ανεδείχθη το γεγονός ότι η περιοχή έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν έχει ακολουθήσει την σωστή λογική της προβολής μέσα σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο που υπάρχει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Αφορά την εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού».

Εναλλακτικός και ασφαλής προορισμός

«Θα πρέπει λοιπόν», συνέχισε, «να προχωρήσουμε βήμα- βήμα για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν, του οποίου θα πρέπει να αναδείξουμε την μοναδικότητα, την συνεχή πνοή ανέμου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης το γεγονός ότι στην περιοχή μας υπάρχει φιλικότητα στους επισκέπτες αυτού του εναλλακτικού είδους τουρισμού. Αυτό πρέπει να γίνει με ένα στοχευμένο τρόπο και όχι αποσπασματικά, όπως ίσως γινόταν ως τώρα.

Συμφωνήσαμε επομένως να συνεργαστούμε με έναν επαγγελματία αυτού του είδους, που έχει εξειδίκευση στην προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σκοπός είναι από την μία η ανάδειξη του γεγονότος ότι η περιοχή μας έχει εκείνα τα ανεμολογικά χαρακτηριστικά που δίνουν την βεβαιότητα κάλυψης των αναγκών αυτού του είδους των τουριστών κι από την άλλη η ανάδειξη του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν ασφαλή προορισμό. Έναν προορισμό που πέραν του windsurfing, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει το τοπίο, αλλά και την ηρεμία, που συνήθως αναζητούν αυτού του είδους, οι “ψαγμένοι” τουρίστες. Εκτιμώ λοιπόν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε από επαγγελματίες της προβολής αυτού του είδους τουρισμού την πρόταση».

Η χρηματοδότηση

Τη χρηματοδότηση ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι θα την αναλάβει ο ΟΑΣ είτε με ίδια κεφάλαια είτε με συμμετοχή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να είναι το «Leader» Αλιείας ή Αγροτικής Ανάπτυξης, κάτι που θα αξιολογηθεί στην συνέχεια. «Ώστε αναδεικνύοντας κάποια πράγματα, στοχευμένα, να γνωρίζουμε με ποιό τρόπο και πού θα απευθυνθούμε για να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν και σε αυτήν την κατεύθυνση», κατέληξε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts