Topic-icon Λάθος σανίδα?Πόσα λίτρα να πάρω και ποια?

Γεια χαρά σε όλους!Δεν ξέρω ακριβώς τι επίπεδο να με χαρακτηρίσω, σίγουρα κάτι ανάμεσα σε αρχάριο προς ενδιάμεσο.Είμαι 37 χρονών 90 κιλά γύρω στο 1.85 και έχω τα τελευταία 4 καλοκαίρια βαριά μέχρι οκτώβριο που ασχολούμε με το windsurf.Ό,τι έχω μάθει είναι βλέποντας βίντεο η' ακολουθώντας συμβουλές από έμπειρους φίλους που κάνουμε καμιά φορά μαζί. Είμαι στο στάδιο οπου μπορώ να πλανιάρω μπαίνοντας με το ένα πόδι στις δέστρες και καμιά φορά κ με τα δύο.Προσπαθώ να κάνω την στροφή αλλά πάντα η' βουλιάζω η' χάνω την ισορροπία μου.Δεν μπορώ να κάνω waterstart αλλά μερικές φορές που είχε αρκετό αέρα (4 bf)(σπάνιο) τα κατάφερα πολύ καλά.Όλες τις άλλες φορές το σηκώνω με το σχοινάκι.
Τα προβλήματα μου είναι:
1)Όταν είμαι μέσα στα βαθιά έχει αρκετό κύμα και μου είναι πολύ δύσκολο να σηκώσω το πανί γιατί και βουλιάζω και χάνω την ισορροπία μου από τα κύμματα.Έπειτα απο 2-3 πεσίματα χάνω τις δυνάμεις μου κ μου ειναι πολύ δύσκολο να βγω
2)Συνήθως έχουμε λίγο κάτω από 3bf στην περιοχή και με αυτόν τον αέρα δεν μπορώ να πλανιάρω αλλά πάω σαν βάρκα ψιλοβουλιάζοντας ενώ άλλοι δίπλα μου πλανιάρουν άνετα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Η σανίδα που έχω είναι μία bic techno 152lt 283 μηκος 69 πλατος.Τα πάνια που χρησιμοποιώ συνήθως είναι ένα 7.0 severne ncx και αν έχει αρκετό αέρα ένα 5.4 loftsais.Θεωρώ ό,τι η σανίδα που έχω μπορεί να είναι πολλά λίτρα αλλά λόγω παλαιού τύπου, μεγάλου μήκους και μικρού πλάτους δεν με βοηθάει στο να ισορροπήσω.Επίσης όταν δεν έχει πολύ αέρα λίγο κάτω από 3bf το μεγάλο πανί 7.0 που χρησιμοποιώ βαρένει και βουλιάζει όλο το σκάφος κ δεν πλανιάρω ποτέ.
Αν θα έπαιρνα μία σανίδα (μεταχειρισμένη) γύρω στα 130lt θα με κράταγε να σηκώνω το7.0 πανί με κυματισμό με το σχοινάκι??Η' θα έπρεπε να πάρω παραπάνω λίτρα?
Έχετε κάποια σανίδα να μου προτείνετε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ.:Δεν θέλω να κάνω μαθήματα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Καλημέρα. Το ξέρω το σανίδι σου γιατί το είχε ένας φίλος και έμαθε με αυτό πριν 15 χρόνια. Ήταν τότε 27 χρονών, 70 κιλά και έχει το ύψος σου. Έμαθε με αυτό και στην συνέχεια έφτασε να κάνει wave & slalom. Προσπάθησαν και κάποιοι άλλοι στην παρέα να μάθουν με το συγκεκριμένο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως κατάλαβες και μόνος σου, το πρόβλημά σου είναι καθαρά το σανίδι που έχεις. Σχεδιασμένο αρχές τού 2000, ήταν της στενόμακρης φιλοσοφίας και δεν παρέχει καμία ευστάθεια, ειδικά με τα κιλά και το ύψος που έχεις. Επίσης, το προφίλ του είναι αρκετά παχύ και αυτό χειροτερεύει τα πράγματα. Φαντάζομαι το σανίδι το έχεις αγοράσει και να σού προτείνω τώρα να το πουλήσεις και να πάρεις κάτι πιο σύγχρονο, σίγουρα θέλει κάποιο έξοδο από την μεριά σου. Ένα 155~160 δεκαετίας θα σε βοηθούσε πιστεύω και αν δεις οτι πάει καλά, τότε πέφτεις σε λίτρα. Τα πανιά σου είναι μια χαρά και μπορείς άνετα λόγω βάρους να πάς και σε μεγαλύτερα. Για την ιστορία, είμαι 1,93 & 100 κιλά και δεν κατάφερα να ξεφύγω από την formula.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Δεν ξέρεις πόσο με βοηθάς που μου το επιβεβαιώνεις.Γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι..οντως ειναι χοντρη και στενη και μακρια..αλλα μια στο τοσο αμα πλανιαρω καλα παει σφαιρα..βεβαια ισως ετσι νιωθω εγω!
Εννοειται θέλω να πάρω καινουριο σανίδι!Θα το βάλω για πούλημα αλλά δεν νομίζω να υπάρχει ενδιαφέρον.δεν το ειχα πάρει κ πολύ ακριβα..300€ μαζι με ενα πανι 5.4,μια ματσα rrd και ενα αλμπουρο 460 55% οποτε δεν με πολυπειραζει κ να μην πουληθει.Ειδα στις αγγελιες του φορουμ μια σανιδα που μου αρεσαν τα λιτρα της αλλα ηταν τσουχτερη η τιμη και το κυριοτερο δεν ξερω την συμπεριφορα της και αν θα ηταν καλη για να την κρατησω και πιο μετα..
www.greeksurf.com/ads/10-boards/10918-fa...c-gecko-156-2020-hrs

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GasCo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Καλημέρα και πάλι και χαίρομαι αν βοήθησα κάπως. Ένα πράγμα που δεν ρώτησα είναι αν έχεις μάθει να μπαίνεις γάντζο. Είναι σημαντικό για το πλανάρισμα. Το σανίδι που λες, πράγματι είναι πολύ καλό με διαστάσεις 252Χ85 σε σχέση με το δικό σου που είναι 283Χ69, στα ίδια περίπου λίτρα. Το οτι είναι κάπως ακριβό είναι λογικό, γιατί είναι σχετικά καινούριο και υπάρχουν πολύ λίγα στην αγορά μεταχειρισμένου σε αυτά τα λίτρα. Για σένα ένα σημείο αναφοράς θα πρέπει να είναι το τωρινό GO155 της Starboard με διαστάσεις 236Χ87. Δυστυχώς, όσο πιο πίσω πας σε χρονολογία για να πέσει η τιμή, τόσο αυξάνεται το μήκος και μικραίνει το πλάτος, χώρια την γενικότερη σχεδίαση που βοηθάει στο πλανάρισμα, όσο πιο σύγχρονη είναι. Το σανίδι σου ευτυχώς δεν το έχεις πληρώσει ακριβά και θα μπορούσες να το δώσεις σε κάποιον ελαφρύ αναβάτη κάτω των 70kg, σε χαμηλή τιμή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Ναι γαντζώνομαι κανονικά και με ευκολία!
Τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ για την προτασή σου..αυτό που θέλω να μάθω τέλος είναι αν αυτό το σανίδι που μου πρότεινες η' αυτο που είπα εγω ή οποιοδήποτε σε παρόμοια λίτρα και τεχνολογία θα μου χρησιμεύσει κ για πιο μέτα αφού καταφέρω να πλανιάρω άνετα?Η' λόγω των λίτρων θα είναι αρκετά αργο?Ρωτάω να ξέρω αν αξίζει να δώσω 800€ τουλάχιστον να το χαρώ και να μην τρέχω να το αλλάζω μεσα σε δύο χρόνια..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts