naish sup hellenic cup 2012 27 6

Δελτίο Τύπου_2nd Stop: Άνδρος - 21/22 Ιουλίου 2012

Με τον άνεμο σταθερά στα 7 με 8 bft συνεχίζεται η προσπάθεια όλων των όρθιων σανιδοκωπηλατών που παρακολουθούν το Naish SUP Hellenic Cup 2012 και κυνηγούν την μαγική συμμετοχή για το πέρασμα της μοναδικής διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου. Αν συνεχίσουμε έτσι δε θα υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να δούμε στον τελικό. Οι διεκδικητές της πρόκρισης θα έχουν περάσει μέσα από τις δυσκολότερες πραγματικά συνθήκες, με μεγάλα κύματα και ισχυρούς ανέμους, για να απολαύσουν ένα SUP sprint race στα γαλήνια και γαλαζοπράσινα νερά της διώρυγας.

Η δεύτερη αναμέτρηση του Naish SUP Hellenic CUP 2012 θα γίνει την Κυριακή 22 Ιουλίου, στην παραλία του Άγ. Πέτρου δίπλα στο λιμάνι της Άνδρου και στο χώρο του windsurf – SUP club 'Άνδρος. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι η αναμέτρηση των locals της Άνδρου, δηλαδή ένας αγώνας μεταξύ των αθλητών της μεγαλύτερης ίσως και της καλύτερης Ελληνικής ομάδας, σύμφωνα με το παρόν που έχει δώσει σε όλους τους αγώνες και τις θέσεις που έχουν λάβει οι αθλητές της. Ο κλοιός γύρω από τον νικητή όλων των προηγούμενων αγώνων Γιώργο Φράγκο έχει γίνει ασφυκτικός αφού οι Σκόρδος, Κωνσταντής, Γκοντελιέ, Δέλλος, Λύκος διεκδικούν την νίκη.

Ευκαιρία λοιπόν για όποιους πιστεύουν στις δυνάμεις τους να τις δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες και κόντρα στους local SUPers της Άνδρου. Ο στίβος θα είναι συναρπαστική έκπληξη και πρόκληση με δύσκολα αλλά και εύκολα κομμάτια για όλους. Μετά τον αγώνα θα γίνει το Sprint Race 100 μέτρων σε ζεύγη με ίδια σκάφη. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα γίνουν επίσης, επίδειξη SUP σκαφών και τεχνικής καθώς και ελεύθερες δοκιμές από το κοινό.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί επίδειξη SUP – Yoga από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, μυημένη και με αρκετά χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον χώρο της Yoga και των Pilates, και την ομάδα της. Η Sup Yoga είναι μια παραλλαγή του stand up paddle surfing ( sup ) σε συνδυασμό με την πρακτική της yoga, πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό. Οι asanes (στάσεις) της Yoga γίνονται επάνω στην σανίδα είτε μέσα στο νερό θάλασσα, λίμνη ή πισίνα, είτε στην άμμο, ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου τόσο στην όρθια σανιδοκωπηλασία όσο και στην Yoga. Τα οφέλη της Sup Yoga είναι πολλά καθ' ότι συνδυάζει δυο τεχνικές, τα πιο βασικά από αυτά είναι η ισορροπία , η ευθυγράμμιση και ενδύναμωση του πυρήνα μας, δηλαδή της μέσης και της κοιλιάς μας.

Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει party στο beach bar Καλύβα που βρίσκεται στην παραλία του Αγ. Πέτρου, με μουσική by DJ Spiros.

Οι επιλογές στην διαμονή ποικίλλουν, αλλά φαίνεται πως στις προτιμήσεις μας κερδίζει έδαφος το ξενοδοχείο "Ostria" με προσφορά 40€ το δίκλινο, που βρίσκεται 220 μέτρα από την θάλασσα (http://www.ostria-studios.gr/). Το ξενοδοχείο Καρανάσος που βρίσκεται μέσα στην πόλη για όσους θέλουν να γνωρίζουν και την ομορφία του κοσμοπολίτικου Μπατσίου με προσφορά στα 45€ το δίκλινο (http://www.hotelkaranasos.com/). Επίσης για τους λάτρεις της φύσης, την εναλλακτική διαμονή την προσφέρει το camping "Άνδρος" (http://www.campingandros.gr/) που βρίσκεται 500 – 600 μέτρα από το windsurfing – SUP Club Άνδρος, με τιμές που κυμαίνονται στα 10 - 15€.

Οι διοργανωτές Γιώργος Φράγκος και Κωνσταντής Δημήτρης θα σας βοηθήσουν , είτε για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, είτε για τα δρομολόγια πλοίων με τιμές που θα είναι μειωμένες για όσους συμμετέχουν στον αγώνα καθώς και για την μεταφορά του εξοπλισμού όλων όσων θα ταξιδέψουν χωρίς αυτοκίνητο. Τα δρομολόγια Ραφήνα - Άνδρο και επιστροφή, πιο συγκεκριμένα το δρομολόγιο του Σαββάτου 07:05 αναχώρηση από Ραφήνα με το πλόιο "Θεολόγος" και επιστροφή την Κυριακή 21:55 στη Ραφήνα ξανά με το ίδιο πλοίο, είναι εκείνα που μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και 50% έκπτωση στην κοινή και ήδη υπάρχουσα τιμή των 32€ το ατομικό (με επιστροφή). Παρακαλώ δηλώστε άμεσα συμμετοχή και το όνομα σας, προκειμένου να συμπεριληφθείτε και εσείς στην λίστα με την έκπτωση και να ταξιδέψετε μόνο με 16€ (με επιστροφή).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Φράγκος Γιώργος - 6945705142

Μια απόδραση στην Άνδρο, SUP συμμετοχή στον αγώνα και στα παράλληλα event θα κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο ξεχωριστό.

Σας περιμένουμε στον Άγιο Πέτρο (όχι τον άλλον αλλά αυτόν της Άνδρου

Πηγή: http://www.naish.gr

{fcomments}

Social Share: