wbsf sup style challnege 2017 DSC 1320

Το SUP Surf είναι ένα σχετικά νέο άθλημα στην Ελλάδα, με ολοένα αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων να ασχολούνται με αυτό, καθώς συνδυάζει την τεχνική του SUP, με την συγκίνηση που προσφέρει το surf πάνω στο κύμα.

Η τελική ανακοίνωση για την διεξαγωγή των αγώνων, που φιλοξενήθηκαν στην παραλία Φαλάσαρνα του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά, στις εγκαταστάσεις του Surfisland και του Playa Paraiso, δόθηκε μόλις 3 ημέρες πριν την τελική ημερομηνία, καθώς η σωστή πρόβλεψη κύματος είναι αρκετά δύσκολη και προϋποθέτει όλα να είναι έτοιμα μέχρι να δοθεί η τελική ανακοίνωση – final call.

14 αθλητές συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στους πρωτόγνωρους αυτούς για τα ελληνικά δεδομένα αγώνες, ενώ η παραλία των Φαλασάρνων, μια πραγματικά μαγευτική τοποθεσία στα παράλια της βορειοδυτικής Κρήτης , τους υποδέχθηκε με πολύ καλές συνθήκες κύματος και χιλιάδες θεατές.

Αρκετές «μάχες» δόθηκαν μέσα στο νερό, με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να παρουσιάζουν στους θεατές το πολύ εντυπωσιακό θέαμαπου προσφέρει το άθλημα του sup surf. Η κριτική επιτροπή Dave Reed (UK Pro Surf Association), Νίκος Αθανασίου (WBSF), Κώστας Κωστόπουλος (Surfisland) και Μιλτιάδης Σπανουδάκης, ακολούθησαν τα πρότυπα και κανόνες που ορίζουν οι παγκόσμιες διοργανώσεων και στην λήξη των αγώνων, με γενική ομολογία ανακήρυξαν ως τελική 4αδα νικητών, τους:

1ο Ferbus Γιώργος

2ος Φαρσάρης Μιχάλης

3ος Καλατζάκης Νίκος

4ος Καραϊσκος Θάνος



Το 2ήμερο του Sup Style Challenge by Nixon (www.timecenter.gr), πλαισιώθηκε με εκδηλώσεις για τους αθλητές, χάρη στην υποστήριξη του Δημιουργικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κατοίκων Πλατάνου «Η Ενότητα», συνδιοργανωτή των αγώνων, που φρόντισε να στηρίξει πραγματικά με όλα τα μέσα και ανθρώπινους πόρους τους και να νιώσουμε για ακόμα μια φορά την υπέροχη κρητική φιλοξενία. Καταλυτική ήταν και η υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στην διοργάνωση, αλλά και των χορηγών των αγώνων: BIC SPORT – SECRET SPOT - BIC SUP – FCS.

Αξίζει να σημειωθεί η υποστήριξη που προσέφεραν όλες οι τοπικές αρχές και επιχειρήσεις, κάτι που βοήθησε όλο αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Η πρώτη αυτή έκδοση του Sup Style Challenge έθεσε τις βάσεις για την συνέχεια για το άθλημα του sup surf στο WBSF και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια!

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts