ο mick fanning κάτω από τα λαμπερά φώτα στη νορβηγία

Αναζητώντας νέα κύματα, ο Fanning βρέθηκε κάτω από το εντυπωσιακότερο light-show της Γης.

Ενώ οι υπόλοιποι surfers ψάχνουν για κύματα και καλά spots στις Βόρειες Ακτές, ο Mick Fanning κάθεται σε μια απομονωμένη παραλία της Νορβηγίας, με τους ουρανούς έτοιμους να ανοίξουν. “Δεν νομίζω ότι είμαι καλά”, λέει. “Μπορώ να πάω όπου θέλω στον κόσμο. Σε μέρη που θα κυκλοφορώ με σορτσάκι. Αλλά όχι, εγώ έρχομαι εδώ.”
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Fanning αποφάσισε ότι θέλει να κάνει surf κάτω από το Βόρειο Σέλας. Θα ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος να κλείσει τη χρονιά - την οποία πέρασε μακριά από contests αφού έψαχνε για νέα κύματα σε όλα τα μέρη της Γης.
Η πρόταση ήρθε από τους Νορβηγούς φωτογράφους Emil Sollie και Mats Grimsæth, που συζητούσαν για δύο χρόνια προσπαθώντας να δουν πώς θα καταφέρουν να τραβήξουν φωτογραφίες surfing κάτω από το μεγαλύτερο και πιο λαμπερό show του πλανήτη.

ο fanning κοιτάει την ακτή της νορβηγίας από ψηλά

 

ο mick fanning στο βόρειο σέλας στη νορβηγία

“Για να τραβήξεις μια φωτογραφία surf κάτω από το Βόρειο Σέλας, πρέπει να συνδυαστούν πολλά στοιχεία την κατάλληλη χρονική στιγμή”, μας εξηγεί ο Sollie. “Από τεχνικής πλευράς είναι μια από τις πιο δύσκολες φωτογραφίσεις.”
O Sollie και ο Grimsæth συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Πορτογαλία το 2014 και αμέσως άρχισαν να συζητούν για τη φωτογράφιση. Απλά χρειάζονταν έναν surfer με ταλέντο και την προθυμία να κάνει κάτι τέτοιο. “Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κάναμε αυτό το project με τον Mick”, μας λέει ο Grimsæth. “Και ξαφνικά, πηγαίνω στο Lofoten με έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή.”

Μετά από δύο μερόνυχτα περιμένοντας να εμφανιστεί το φωτεινό φαινόμενο, γύρω στα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για τη φωτογράφιση που έπρεπε να γίνει άμεσα. "Μπορείς να με φανταστείς", μας λέει ο Fanning. "Μισοκοιμισμένος, έβαλα τη στολή μου και μετά ένιωσα δέος μπροστά σε όλα αυτά. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ."

Μαζί με τους Sollie και Grimsæth σε αυτό το πρωτοποριακό project ήταν και ο βετεράνος φωτογράφος του Red Bull, Trevor Moran και ο filmer Matt Kleiner, οι οποίοι θα σου δείξουν όλο το ταξίδι μέσα από δύο επεισόδια του Chasing the Shot, στις αρχές του νέου έτους.
#SurfingNorthernLights

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts