techno surf

στην 4η θέση ο Πέτρος Τσορτανίδης στην U15.

Ένα απίθανος , ένας μοναδικός Λεωνίδας (όνομα και πράγμα) Τσορτανίδης κατάφερε πάλι να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει αυτή την φορά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος surf Techno 293 στην κατηγορία U17. Πέρυσι τέτοιο καιρό στο Κάλιαρι της Ιταλίας ανέβαζε την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό στην κατηγορία U15.

Ο κορυφαίος Έλληνας σέρφερ στα TECHNO 293 χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση γιατί δυο μέρες πριν την λήξη των αγώνων βρέθηκε στην 4η θέση και κινδύνευε να μείνει χωρίς μετάλλιο.

Η πρώτη κούρσα της προτελευταίας ημέρας φάνταζε καταστροφική αφού κατέλαβε την 24η θέση που ήταν η χειρότερη από την ημέρα που ξεκίνησε το τουρνουά. Εκεί όμως έδειξε τα μεγάλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα που είχε, αποτέλεσμα της καταπληκτικής προετοιμασίας που είχε κάνει με τον προπονητή του Γιώργο Φράγκο και τον γυμναστή πατέρα του Δημήτρη. Θυμάστε ότι πριν ένα μήνα είχα ρωτήσει τον προπονητή του αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται σε λίμνη και όχι στην θάλασσα και ήταν κατηγορηματικός « Τα παιδιά είναι πολύ καλά προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν όλες τις καταστάσεις που θα προκύψουν»

Οι δυο τελευταίες κούρσες του ήταν ένας θρίαμβος. Δυο πρώτες θέσεις και μια ανάποδη τούμπα στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πανηγυρίσει με την γαλανόλευκη στον ιστό της σανίδας του την 2η θέση στην κατηγορία κάτω των 17 ετών και να σκεφτείτε ότι έχει γεννηθεί στις 10 Μαρτίου του 2001, είναι δηλαδή 15 ετών και 7 μηνών !!!!!!!!!

Την 4η θέση της κατηγορίας U15 κατέλαβε ο μικρότερος αδελφός του Πέτρος που και αυτός τα έδωσε όλα για ένα μετάλλιο. Ίσως να ήταν ο πιο σταθερός της διοργάνωσης. Αν εξαιρέσουμε μια 12η θέση που έτσι κι αλλιώς «την πέταξε» όλα τα υπόλοιπα πλασαρίσματά του ήταν μέσα στην 10άδα και πιστεύω ότι αδικείται από την θέση που τελικά κατέλαβε.

Πάντως για να μην τρελαθούμε κιόλας ο Πέτρος είναι 4ος στο κόσμο, 3ος Ευρωπαίος και 1ος στην Ελλάδα στην κατηγορία του και το σημαντικότερο έχει μερίδιο και στο μετάλλιο του Λεωνίδα αφού προπονούνται μαζί και ο ένας συντροφεύει τον άλλον κάτι πολύ σημαντικό στις αμέτρητες ώρες της επίπονης και απαιτητικής προετοιμασίας τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι τα παιδιά ανήκουν στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Ο προπονητής και των δύο παιδιών είναι ο Γιώργος Φράγκος, όμως επειδή όπως είπαμε ο Πέτρος έτρεχε σε διαφορετική κατηγορία από τον Λεωνίδα και σε διαφορετικό θαλάσσιο στίβο τον κοουτσάρισε ο έμπειρος προπονητής Άκης Χρυσοχόου. Τέλος γυμναστής των παιδιών εκτός θαλάσσης είναι ο γυμναστής και πατέρας τους Δημήτρης.

Αυτή η ομάδα απέδειξε ότι με σωστή και μεθοδευμένη δουλειά οι Έλληνες μεγαλουργούν, τα έξοδα όμως είναι τεράστια και αν σκεφτούμε ότι ο Δημήτρης και η Δέσποινα Τσορτανίδη έχουν άλλα οκτώ παιδιά καταλαβαίνετε πόσες θυσίες χρειάζονται μόνο για να τα μεγαλώσεις.

Ευτυχώς που ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου τους εξασφαλίζει τις μετακινήσεις, την διαμονή και την διατροφή στα ταξίδια, όμως η προσέλκυση κάποιων χορηγών θα τους βοηθούσε τα μέγιστα στην απρόσκοπτη και ποιοτική προετοιμασία τους. Στην αποδεδειγμένη αξία αυτών των παιδιών αξίζει να επενδύσουν κάποιες εταιρείες, η φήμη και η προοπτική τους είναι κατάθεση με υψηλό επιτόκιο.

source: http://sportcyclades24.gr/

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts