Dion kte

Ο Χρήστος Διαμαντόπουλος εξηγεί την άνθηση του αθλήματος στην περιοχή και τις ανάγκες που έχουν γεννηθεί

Κύριε Διευθυντά,

Την προηγούμενη εβδομάδα διάβασα ρεπορτάζ στην ΑΙΧΜΗ για την διάδοση του kitesurf στην Ναύπακτο και πως αναπτύχθηκε ένα άθλημα με την βοήθεια της εκεί δημοτικής αρχής αλλά και την πρωτοβουλία των αθλητών που το αγάπησαν και θέλησαν να αναδείξουν τα «καιρικά» πλεονεκτήματα της περιοχής ώστε να το μετατρέψουν σε μια εξωστρεφή αθλητική δραστηριότητα που έφερε επισκέπτες και σίγουρα ανοίγει δυνατότητες και ευκαιρίες.
Στην περιοχή μας, κοντά στην Κατοχή Μεσολογγίου βρίσκεται το Διόνι. Πριν από περίπου τρία χρόνια συναντήθηκα εκεί με τους Παναγιώτη Καρατσόλη και Χρήστο Γαβριελάτογια να μάθουμε όλοι μαζί τα κόλπα του αθλήματος. Ο Χρήστος ανέλαβε το δύσκολο αυτό έργο της εκμάθησής μας μιας και ήταν ο πιο έμπειρος αθλητής και δεινός «κολπατζής» στον αέρα.
Το Διόνι είναι η παραλία στο Ιόνιο Πέλαγος, στην Κατοχή και στη βόρεια πλευρά των εκβολών του Αχελώου. Για να φτάσεις εκεί διανύεις μια απόσταση από τον κάμπο περίπου 16 χιλιόμετρα από το χωριό. Περνάς από τον κάμπο της Κατοχής και τις Οινιάδες, (την αρχαία πολιτεία στο λόφο, η οποία τα χρόνια εκείνα ήταν νησί και ανήκε στις Εχινάδες νήσους).
Φτάνοντας στο Διόνι διακρίνεις μια άγρια ομορφιά και τον κύριο λόγο στο περιβάλλον έχει η φύση. Σιγά - σιγά το Διόνι και ειδικά η περιοχή της παραλίας που οι ντόπιοι ονομάζουν "Τσιμάρι" άρχισε να γίνεται ο πυρήνας της ομάδας αθλητών που έρχονται από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο αλλά και πολλές φορές από την Ναύπακτο. Στην περιοχή αναπτύσσεται θερμικό ρεύμα με δυτικό άνεμο ιδανικό τόσο για την εκμάθηση του σπορ αλλά και για αγώνες. Η μια πλευρά με on shore αέρα, ρηχά νερά και βυθό με άμμο είναι για τους αρχάριους. Η άλλη μεριά με offshore αέρα και εντελώς φλατ νερό, διατίθεται στους πιο προχωρημένους.
Η παραλία για τους αρχάριους είναι πολύ μεγάλη και το spot ενδείκνυται για μαθήματα. Στην πίσω μεριά όπου ο αέρας είναι offshore δεν υπάρχει κίνδυνος καθώς τα νερά είναι ρηχά. Τελειώνοντας να αναφέρω ότι η παραλία έχει και άλλη μια φυσική πίστα που προσφέρεται για windsurfing.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι η πρόσβαση σε αυτή. Ο δρόμος είναι χαλασμένος σε μεγάλο βαθμό και επιβαρύνεται από την διέλευση βαρέων οχημάτων μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και το μεγάλο αυλάκι που τον τρώει στην κυριολεξία. Χρειάζεται να παρθούν μέτρα επισκευής εξ ολοκλήρου ή να βρεθεί πιο ασφαλής τρόπος διέλευσης στην παραλία. Τα τελευταία δύο χρόνια άρχισαν να έρχονται στην παραλία αθλητές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα αλλά και από Τσεχία, Γαλλία και Γερμανία!
Ο Αθλητικός σύλλογος Λέων στον οποίο είμαι αντιπρόεδρος αποφάσισε να αγκαλιάσει την ομάδα West Coast Kitesurf και να βοηθήσει να αναπτυχθεί αυτό το άθλημα που πραγματικά μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής. Ο Χρήστος Γαβριελάτοςεξαιρετικός δάσκαλος σύντομα θα έχει την πιστοποίηση για να μπορεί να γίνει και ο επίσημος δάσκαλος του συλλόγου μας. Η ομάδα εξασκεί το αγαπημένο της άθλημα και σε περίπτωση που έχουμε ανατολικούς ανέμους σε περιοχές όπως η Μπούκα Κρυονερίου αλλά και στην περιοχή της Τουρλίδας.
Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι η δημοτική αρχή να αποκαταστήσει την πρόσβαση στην περιοχή και να διευκολύνει έτσι την ανάπτυξη του αθλήματος που σε άλλες περιοχές έχει κάνει την διαφορά όπως πχ στην Λευκάδα. Στόχος της παρέας μας αλλά και του συλλόγου είναι να βρεθούμε σε θέση να οργανώσουμε πανελλήνια και γιατί όχι παγκόσμια events και να αναδείξουμε καινούριους αθλητές.
ΥΓ. Ευχαριστούμε την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ για το ενδιαφέρον της και την στήριξή της ώστε να αναδείξουμε τα αθλήματα της περιοχής μας.

Με εκτίμηση
Χρήστος Διαμαντόπουλος
Αντιπρόεδρος Α.Σ. ΛΕΩΝ

Αναδημοσίευση από www.aixmi-news.gr

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts