Super puma kite

Ένα συγκλονιστικό video από την διάσωση των δύο ατόμων την περασμένη τρίτη στην Χαλκιδική μετά τον φοβερό βοριά στον Θερμαϊκό. Ενός kite surfer και ενός χειριστή Jetski ο οποίος προσπάθησε να σώσει τον πρώτο.Ο Kiter έκανε σερφ κοντά στο επικίνδυνο κάβο του Ποσειδίου και παρασύρθηκε από τα μεγάλα κύματα και τους πολύ ισχυρούς βοριάδες εκείνης της ημέρας. Πέρασε έτσι τον Κάβο και ο καιρός τον παρέσυρε νότια (κατεύθυνση προς Σποράδες). Κάποιος προσπάθησε να τον σώσει με ένα jetski, όμως οι συνθήκες ήταν τόσο άσχημες με αποτέλεσμα να μείνουν και οι δύο στα ανοιχτά χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν. Το Jet ski αναποδογύρισε και μάλλον έπαθε και βλάβη.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αρχές και πρώτα προσέγγισε ένα μεγάλο φουσκωτό εθελοντικής ομάδας διάσωσης της Θεσσαλονίκης, τους εντόπισε όμως δεν ρίσκαρε να τους μαζέψει μην τυχόν τους τραυματίσει λόγω των συνθηκών. Έτσι έδωσε το στίγμα τους και το super puma μπόρεσε σύντομα να βρεθεί εκεί από την Λήμνο, να τους σώσει και να τους μεταφέρει σώους στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 16:52, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό τον εντοπισμό δύο (2) αγνοουμένων, Τσέχικης και Σλοβάκικης καταγωγής.

Στις 18:26, το ελικόπτερο εντόπισε και περισυνέλεξε σώους τους αγνοούμενους, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ποσειδίου, στο Θερμαϊκό κόλπο, τέσσερα (4) ναυτικά μίλια από την ακτή και τους μετέφερε με ασφάλεια στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στη Θεσσαλονίκη.

> NN_PROTECTED>> -->> NN_PROTECTED>> -->> NN_PROTECTED>> -->> NN_PROTECTED>> -->> NN_PROTECTED>> -->> NN_PROTECTED>> -->> NN_PROTECTED>> -->> NN_PROTECTED>> -->

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts