lefkada5

Τις «ονειρώδεις» παραλίες της Λευκάδας, οι οποίες -όπως σημειώνεται- ανήκουν στις ομορφότερες ολόκληρης της Ευρώπης, εκθειάζει η μεγαλύτερης κυκλοφορίας (σ.σ. κατά μέσον όρο, ημερήσια κυκλοφορία ένα εκατομμύριο φύλλα) αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» (Kronen Zeitung), σε αφιέρωμά της στο νησί του Ιονίου, με τίτλο «Λευκάδα: Επίσκεψη στο μαργαριτάρι της Ελλάδας».

Στο αφιέρωμα, επισημαίνεται πως στο νησί δεν υπάρχει μαζικός τουρισμός, οι κάτοικοι υποδέχονται εγκάρδια τους τουρίστες, στους οποίους μεταφέρουν τη χαρά της ζωής που οι ίδιοι χαίρονται, παρά την κρίση η οποία πλήττει και τη Λευκάδα, όχι όμως τόσο όσο την ηπειρωτική Ελλάδα όπως αναφέρουν η κάτοικοι, καθώς ο ένας βοηθά τον άλλο.

Τονίζεται ακόμη πως την περασμένη χρονιά όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις στη Λευκάδα ανακαινίστηκαν για να υποδεχθούν τους επισκέπτες, χωρίς να χάσουν τίποτε από το λευκαδίτικο ύφος τους.

Η φιλοξενία των κατοίκων της Χίου, την οποία -όπως γράφει ο αρθρογράφος- δεν φαίνεται να έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες, προβάλλεται στο σχετικό αφιέρωμα στο νησί του Αιγαίου, που δημοσιεύει, με τίτλο «Η μυρωδιά, το νησί και η μαστίχα», η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» (Der Standard), στο οποίο, μεταξύ άλλων, γίνονται αναφορές στο παραδοσιακό προϊόν τη μαστίχα, που καλλιεργείται κυρίως στο νότιο μέρος του νησιού.

Παρόμοιο αφιέρωμα στη Χίο δημοσιεύει και η εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» (Kleine Zeitung), εξαίροντας τις έντονες μυρωδιές του νησιού από τα οπωροφόρα δέντρα και αποκαλώντας τη μαστίχα «τα δάκρυα της Χίου», η οποία -όπως σημειώνεται- είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, αλλά ακόμη βρίσκεται «στη σκιά της Κρήτης και της Ρόδου».

source:  amna.gr

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts