Slalom schinias

To Σ-Κ 29-30/9 διοργανώθηκε στο Karavi του Σχοινιά από τον ΑΝΟΣΜ και την υποστήριξη του HSSWA αγώνας windsurf εις μνήμη του Στέλιου Γεωργουσόπουλου.
Η πρόβλεψη ήταν καλή, είχαμε και καιρό να γίνει και αγώνας εντός Αττικής, οπότε δεν ήταν περίεργο που στο skippers meeting  το πρωί του Σαββάτου βρεθήκαμε περισσότεροι από 50 φίλοι σερφερς.

Η πρώτη προπόνηση ξεκίνησε κατά τις 11:00 με Βοριά 5άρι γεμάτο και ως πρώτη κούρσα στήθηκε ένα Long Distance από το karavi και προς τα αριστερά, έως την Ανατολική άκρη του κόλπου. Οι περισσότεροι μπήκαμε με τα μεσαία σκάφη και πανιά μας (110λτ & 7.9) αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα οι γνωστές σπηλιάδες/λούμπες του Βοριά, έπαιξαν το ρόλο τους κι άφησαν αρκετούς απογοητευμένους με τη θέση τους…
Μετά από ένα σύντομο μεσημεριανό διάλλειμα, ο στίβος κόντυνε λίγο και στήθηκε ένα short distance στο φυσερό κομμάτι του κόλπου, όπου έγιναν 3 κούρσες με δεξίνεμη εκκίνηση και αρκετά καλό αέρα 3-5bf (οι περισσότεροι με 9άρια και 120-130λτ). Σύντομο διάλλειμα, αλλαγή στίβου για ΒΑ αέρα και πάμε για άλλες 2 κούρσες με αριστερίνεμη εκκίνηση με τις ίδιες συνθήκες…

Όσο ωραία κι αν περνούσαμε, έπρεπε να διακόψουμε καθώς το βραδινό πρόγραμμα ήταν full…
 
Στην παραλία είχε ήδη στηθεί η απονομή των επάθλων στους 6 πρώτους νικητές του GO!GLOBO Tour 2012, και η απονομή έγινε παρουσία του Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα Ηλία Χατζηπαυλή (ο οποίος τιμήθηκε από τον ΑΝΟΣΜ), αλλά και του Mr GLOBO Κωστή Παπαδημητρακόπουλου (GR2 για να μην ξεχνιόμαστε) όπου έγινε Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: "H GLOBO θα συνεχίσει να βοηθάει το Σύνδεσμο για να γίνονται αγώνες windsurf και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και έναν αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος PWA ξανά στην Ελλάδα"!!!

Το κλίμα ήταν ήδη καλό, αλλά μόλις βγήκαν από την king size ψησταριά του Μπάμπη τα πρώτα σουβλάκια και άνοιξαν τα ψυγεία με τις μπύρες, έγινε κόλαση. Η βραδιά με Πανσέληνο δίπλα στη θάλασσα ήταν απλά υπέροχη. Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. ΤΕΛΟΣ!
 
Η Κυριακή δεν ήταν τόσο υποσχόμενη από πλευράς αέρα, αλλά οι ντόπιοι μας έλεγαν ότι αν σκάσει μύτη το θερμικό… θα λιώσετε. Κι έσκασε! Ο στίβος στήθηκε ΒΑ για 3 κούρσες slalom (8άρια) με αέρα από 4-5bf κι ενώ ήδη τα χέρια των περισσοτέρων είχαν ανοίξει, το μεσημεράκι ο αέρας γύρισε Ανατολικός και δυνάμωσε κι’άλλο στα 5-6bf. Ο Μπάμπης γρήγορα άλλαξε το στίβο και έστησε άλλα 2 σλάλομ που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν οι καλύτερες κούρσες των τελευταίων ετών! Αέρα είχαν, τσοπάκι άγριο είχαν, συμμετοχές 30+ είχαν, κόντρες είχαν, τούμπες είχαν, γκάζια είχαν… τι να πω. Ισως τελικά δεν είναι απαραίτητο το full downwind για να ευχαριστηθείς έναν αγώνα slalom. Αν έχεις αέρα, 2 σημαδούρες αρκούν…
 
Τέλος πάντων, οι αγώνες τελείωσαν με συνολικά 11 κούρσες (κάναμε και 3 discard) και πρώτους νικητές τους Νίκο ΣκαρλάτοΜίνω Ευσταθιάδη και Αλέξανδρο Πούπαλο. Βραβεία έλαβαν επίσης ο Στέφανος Γράψας (1ος grand master), o Γιάννης Γλαρίδης (1ος freerider), η Δώρα Γεωργιοπούλου (1η γυναίκα). Όλοι παρέλαβαν τα απίστευτης έμπνευσης βραβεία του Μπάμπη!!!
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του νέου Δ.Σ. του συνδέσμου HSSWA και η μέρα έκλεισε με frozen yogurt προσφορά Mπάμπη.
Το ραντεβού δόθηκε για την ερχόμενη Κυριακή 7/10 και το Global Windsurfing Day, στο Σχινιά (για τους Νότιους) και τη Βόλβη (για τους Βόρειους).
To καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ…καλά πλαναρίσματα!

X.Μαυρής,GRE808 
 

Γενική Κατάταξη

Αναλυτικά Αποτελέσματα σελίδα 1σελίδα 2
Φωτογραφίες

Social Share: