kite1

Παραμένει ιστιοπλοϊκό άθλημα.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την παρακάτω επιστολή του κ. Χρήστου Στράτου, ιδιοκτήτη του Milos Beach, σχετικά με το άθλημα του Kitesurf.

ΤΟ KITESURF ΕΚΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2016 ΠΑΡΑΜEΝΕΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ

Ως ο μοναδικός πιστοποιημένος προπονητής ιστιοπλοΐας ιστιοσανίδας-αετοσανίδας και ολυμπιακών διαδρομών στο νομό Λευκάδας, οφείλω να ενημερώσω το ενδιαφερόμενο κοινό και όλους τους εμπλεκομένους φορείς ότι το KITESURF αν και πήρε το κλειδί ιστιοπλοϊκού αθλήματος, συμμετέχοντος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, απορρίφθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή και δεν θα συμπεριληφθεί στην Ολυμπιάδα του 2016, κυρίως λόγω της επικίνδυνης διεξαγωγής του, που επιφέρει η ευρέως παράνομη και λανθασμένη εκμάθησή του, καθώς και η ομοιότητα του με μη ιστιοπλοϊκά αθλήματα όπως το paragliding και το wakeboard.

Ο Ελληνικός αθλητικός τουρισμός αναψυχής χρειάζεται τώρα όσο ποτέ τις υπεύθυνες συμπεριφορές των επικεφαλής και των μελών των συλλόγων και ομίλων φίλων αετοσανίδας, των επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου και όλων εκείνων που πιστεύουν ότι η Λευκάδα μπορεί να έχει τουριστική σεζόν 6 μηνών, εφόσον καθιερωθεί ως Νο1 ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός για την οργανωμένη και ασφαλή μαζική διεξαγωγή wind & kite surfing.

Η κάλυψη πίσω από την ανωνυμία, η άγνοια, η ανευθυνότητα, η παράνομη εκπαίδευση και η μόνιμη παράβαση των εκάστοτε κανονισμών από ανεγκέφαλους αυτοαποκαλούμενους προπονητές και αθλητές, σε συνδυασμό με την χρόνια αδυναμία παρέμβασης των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι ο ανασχετικός μηχανισμός ιστιοπλοϊκής ανάδειξης του αθλήματος και η αιτία όλων των καταγεγραμμένων ατυχημάτων.

source: http://www.mylefkada.gr

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts