skarlatou

Ικανή, πεισματάρα, όμορφη, οργισμένη, ατρόμητη και φιλόδοξη. Η σύνθεση εκρηκτική, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα κορίτσι που παλεύει με τη θάλασσα, τους καρχαρίες και το σύστημα. Η πρωταθλήτρια του windsurf, Τζέλη Σκαρλάτου, μιλά στο Contra.gr για τη ζωή της μέσα στο νερό, τους κινδύνους του αθλήματος, τους ανθρώπους που την έχουν αφήσει μόνη της και το ελληνικό αίμα που κυλάει στις φλέβες της.

Για τους κινδύνους στη θάλασσα: "Το τελευταίο πράγμα που φοβάμαι είναι η θάλασσα. Είναι ο τόπος μου, είναι η παρέα μου, ο σύμμαχος μου. Χαλαρώνω στη θάλασσα, σκέφτομαι μόνο ότι είναι σημαντικό όταν είμαι μέσα στο νερό. Η θάλασσα είναι με το μέρος μου".

Η... συνάντηση με τον καρχαρία: "Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ, ένας λευκός καρχαρίας είχε σκορπίσει τον τρόμο. Είχε σκοτώσει ανθρώπους. Δεν θα πω ψέματα, φοβόμουν. Όμως, ήταν ο αγώνας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στιγμιαία το σκεφτόμουν μέσα στον αγώνα, όμως, είχα τόσα πολλά να κάνω. Όταν έπεφτα στο νερό, Ήμουν σαν τον Χριστό! Περπατούσα στην επιφάνεια της θάλασσας, προκείμενου να ανέβω γρήγορα και πάλι στο σκάφος".

Πρωταθλήτρια χωρίς προπονητή: "Το βασικότερο πρόβλημα τόσα χρόνια είναι ότι δεν έχω προπονητή. Μπορείτε να το φανταστείτε. Κι όμως. Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, έβλεπα πέντε λεπτά πριν τον αγώνα τον Δημήτρη Πηλιχό. Είναι αστείο να πω, λοιπόν, αν θα μπορούσα να πάω για μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες. Δεν έχω τα βασικά. Κάνουμε πρωταθλητισμό με δανεικά και προσωπικές θυσίες, δεν θέλω να μιζεριάζω και να κλαίγομαι, αλλά είναι πολύ δύσκολος ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα".

Για την εγκατάλειψη: "Τελείωσαν οι ΟΑ 2012 και δεν με πλησίασε κανείς. Να με ρωτήσει, είχες κάποιο πρόβλημα; θα συνεχίσεις; Κανείς. Και από την ομοσπονδία και από τον Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης. Έχω καταθέσει μέσω ομίλου το αγωνιστικό πρόγραμμα 2013 και έχω ζητήσει δύο πανιά και τα οδοιπορικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013 σε δύο μήνες στην Βραζιλία και δεν έχω ακόμη απάντηση. Δεν ξέρω τι να πω και τι να κάνω".

Για πρωταθλητισμό και μέλλον: "Είναι συνειδητή επιλογή να κάνω πρωταθλητισμό. Δεν υπάρχουν γιορτές, ρεπό και ώρες ξεγνοιασιάς. Παράλληλα, εργάζομαι και ως personal trainer (gellyskarlatou.com) με αποτέλεσμα όλη την ημέρα να είμαι σε ένταση. Δεν ξέρω τι θα κάνω από εδώ και πέρα. Σίγουρα δεν θέλω να εγκαταλείψω, όμως, τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχει τίποτα".

Η... Ελληνίδα Σκαρλάτου: "Έχω και αγγλικό διαβατήριο. Η μητέρα μου είναι από την Αγγλία. Όπως καταλαβαίνετε αν έκανα προπονήσεις εκεί, η πορεία μου θα ήταν διαφορετική. Όμως, νιώθω και είμαι Ελληνίδα. Και αυτό δεν το αλλάζω όσα προβλήματα και αν υπάρχουν. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι με τα ελληνικά χρώματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν το αλλάζω με τίποτα".

Για ΟΑ της Βραζιλίας: "Είναι ακόμη νωρίς. Ωστόσο, ηλικιακά μπορώ να πάρω μέρος, νιώθω καλά. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από άλλους παράγοντες".

Παιδιά και windsurf: "Το άθλημα μας δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ένα παιδί χρειάζεται την οικονομική βοήθεια από την οικογένειά του. Όμως, έχουμε υπέροχο καιρό και θάλασσες για να κάνουμε προπόνηση όλο τον χρόνο. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Ο αδερφός μου, Νικόλαος Σκαρλάτος, ξεκινάει μία σχολή windsurf στην Αγία Μαρίνα. Ελπίζουμε να έρθουν τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το σπορ. Το τονίζω, όμως, ότι χρειάζεται βοήθεια. Για αυτό το λόγο θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γυμναστή μου Κώστα Χατζηχρήστο, στον χορηγό μου CYTA και στους υποστηρικτές μου Nanobionic, Attrattivo και Εafit για τη βοήθεια που μου προσφέρουν".

Σπουδές και αθλητισμός: "Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές μου. Το έβλεπα πάντα ως στόχο. Και στον αθλητισμό και στο διάβασμα. Ήθελα να τα καταφέρω. Να κάνω την υπέρβαση. Αν θες πολύ κάτι, μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Βάζω στόχους. Έτσι κάνω και με τους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί και τους βοηθώ να βελτιώσουν τη φυσική κατάστασή τους και το σώμα τους".

Τηλεόραση και social media: "Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση, τρελαίνομαι με αυτά που καλλιεργούν οι ειδήσεις στα κανάλια. Χρησιμοποιώ πολύ το facebook και το twitter για να προβάλω τη δουλειά μου και να επικοινωνώ με τους ανθρώπους. Μου αρέσει. Όμως, δεν πρέπει να γίνει εθισμός, κυρίως για τα νέα παιδιά".

Αθλητισμός και οικογένεια: "Μ' ενδιαφέρει η οικογένεια. Είναι αυτή τη στιγμή νούμερο 1 στόχος για μένα. Δεν προγραμματίζεται σαφώς, όμως θέλω οικογένεια και παιδιά. Τώρα το σκέφτομαι εντονότερα. Είμαστε τέσσερα αδέρφια και μου αρέσει αυτό το δέσιμο".

Το doping στο windsurf: "Μία φορά μου είχε προτείνει ένας γυμναστής να πάρω απαγορευμένες ουσίες και άλλαξα γυμναστή. Στο άθλημα μας βασικός παράγοντας είναι η στρατηγική. Παίζεις σκάκι. Και να πάρω ντόπα, αν δεν ξέρω να κουμαντάρω το «σκάφος» μου, δεν υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει. Είναι θέμα τακτικής και τεχνικής, γενικότερα είμαστε καθαρό άθλημα..."

Source: http://www.contra.gr

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts