Άρση περιοριστικών μέτρων

Άρση περιοριστικών μέτρων σε σκάφη και ψάρεμα | Θα επιτρέπονται 2 άτομα ανά βάρκα

Επί τάπητος έχει θέσει η κυβέρνηση το σχέδιό της για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ευρεία σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- για το θέμα, καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας παρέδωσε το πόρισμά της στον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις με ειδικούς, κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του μέσα στο Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα θα ανακοινώσει με διάγγελμα τις αποφάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία όπως επισημαίνεται από όλες τις πλευρές, θα γίνει σταδιακά -πιθανότατα ανά δύο εβδομάδες-, θα βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση, και θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών και την πορεία της νόσου.

«Ημερομηνία κλειδί» η 4η Μαΐου

Προς κατάργηση βαίνει και το sms, μάλλον ήδη από την πρώτη εβδομάδα άρσης των πρώτων περιοριστικών μέτρων. Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όπως αναφέρθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, αυτή την στιγμή υπάρχουν οι εξής εισηγήσεις: Τα πλοία της γραμμής, όταν αυτά επαναλειτουργήσουν, να επιτρέπεται 1 άτομο/ καμπίνα, με εξαίρεση τις οικογένειες, στο εξωτερικό χώρο 1 άτομο/10 τ.μ. στα ταχύπλοα σκάφη(επιβατικά) το μοντέλο των αεροπλάνων με κενά καθίσματα, ενώ έγινε αναφορά και στο ερασιτεχνικό ψάρεμα όπου θα επιτρέπονται 2 άτομα ανά βάρκα.

Χωρίς λοιπόν να ξεκαθαρίζει την ακριβή ημερομηνία (πιθανολογούμε στις 4 Μαΐου), τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο ότι στο προγραμματισμό άρσης των περιοριστικών μέτρων υπάρχει και η “ελευθέρωση” σκαφών αναψυχής και ερασιτεχνικής αλιείας.

Social Share: