21s1istpl-thumb-large.jpg

Στα RSX η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με 23-19 υπέρ της εξεύρεσης σκάφους με διαφορετικό εξοπλισμό. Ετσι, τους επόμενους μήνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν δοκιμές και η κατηγορία του windsurf που θα υπερισχύσει θα πάρει το «εισιτήριο» για το 2024.

Αλλαγές στην ολυμπιακή ιστιοπλοΐα έφερε το συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας που διεξήχθη στο Λονδίνο. Τα Laser, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν στο ολυμπιακό πρόγραμμα του 2024, ενώ αντίθετα η τύχη των RSX θα κριθεί οριστικά τον προσεχή Οκτώβριο. Σε ό,τι αφορά τα 470 θα παραμείνουν στους Ολυμπιακούς ως σκάφος, αλλά το πλήρωμα θα αποτελείται από έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Η συνεδρίαση που αφορούσε την παραμονή ή όχι των Laser στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση ήταν και η πιο σημαντική. Κατά την πρώτη ημέρα όλα έδειχναν ότι τα Laser θα έφευγαν από το ολυμπιακό πρόγραμμα και ότι τη θέση τους θα έπαιρνε το RS Aero. Τη δεύτερη μέρα, όμως, οι αποφάσεις ήταν διαφορετικές. Οι παράγοντες ψήφισαν με γνώμονα ότι τα Laser αποτελούν τη μεγαλύτερη σε αριθμό ιστιοπλοϊκή κλάση και, εάν έφευγε από την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, η ζημιά για τις ομοσπονδίες και τους ομίλους που έχουν αγοράσει σκάφη αυτής της κατηγορίας θα ήταν τεράστια. Ετσι, με μεγάλη πλειοψηφία η κλάση θα παραμείνει στον ολυμπιακό... νυμφώνα, αρκεί μέχρι την 1η Αυγούστου να πάψει να έχει η κατασκευάστρια εταιρεία το μονοπώλιο.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τα RSX η ψηφοφορία ήταν 23-19 υπέρ της εξεύρεσης σκάφους με διαφορετικό εξοπλισμό. Ετσι, τους επόμενους μήνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν δοκιμές, και η κατηγορία του windsurf που θα υπερισχύσει θα πάρει το «εισιτήριο» για το 2024. Στις δοκιμές θα πάρουν μέρος και τα RSX.

Κι ενώ στην ιστιοπλοΐα συζητούν για τα σκάφη του 2024, η οργανωτική επιτροπή του «Τόκιο 2020» θα υποδεχθεί σήμερα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που θα μεταβούν στην Ιαπωνία για να κάνουν έλεγχο στις εγκαταστάσεις. Η πρόοδος των έργων έχει επαινεθεί από τους ανθρώπους της ΔΟΕ και μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα. Βέβαια, υπάρχουν καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για παραβιάσεις συνθηκών εργασίας, ενώ οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί παρόλο που οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν. Επίσης, δύο θάνατοι εργατών έχουν συνδεθεί με τη διοργάνωση.

Social Share: