36812745_2130129723924133_1934593496505647104_n.png
Η Κυριακή πλησιάζει και η πρόγνωση του καιρού έχει σταθεροποιηθεί.
Flat Water Race θα είναι λοιπόν ο αγώνας SUP της Κυριακής 8 Ιουλίου 2018.
Δεν θα είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Οι πολλές στροφές το beach Lap με τρέξιμο στην παραλία και το Super Lap θα δυσκολέψουν όσους έχουν σαν στόχο το βάθρο.
Μεγάλος Στίβος 7 χιλιομέτρων για τις κατηγορίες Race και Μικρός Στίβος για τις κατηγορίες FUN και τα μικρά παιδιά, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ΟΛΟΙ να μπορουν να τερματίσουν.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΙΒΟΣ (Όλες οι κατηγορίες Race 14'0'' & 12'6")

map1

Περιγραφή:

Εκκίνηση από την παραλία, πορεία για τη σημαδούρα #1, που θα είναι ποντισμένη 500m νοτιοδυτικά. Αριστερή στροφή και με πορεία ανατολική κατευθύνεστε στη σημαδούρα #2. Αριστερή στροφή και πορεία βορειοδυτική για την σημαδούρα #3. Αριστερή στροφή και πορεία νότια για τη σημαδούρα #4, που βρίσκεται στο κέντρο του αγωνιστική χώρου. Δεξιά στροφή και πορεία βόρεια για τη σημαδούρα #5.

Η ίδια διαδρομή θα επαναληφθεί 4 φορές (4 laps). Στο 4ο lap μετά την σημαδούρα #3, την οποία αφήνετε αριστερά, κατευθύνεστε στην παραλία, όπου τερματίζετε κάτω από την αψίδα του Red Bull με το κουπί στο χέρι.

Προσοχή: Ο στίβος περιλαμβάνει και ένα beach lap. Ο κάθε αναβάτης είναι υποχρεωμένος σε έναν από τους 3 γύρους, όποιον αυτός επιθυμεί, να μην κατευθυνθεί προς την εσωτερική σημαδούρα #4, αλλά μετά τη σημαδούρα #3, να συνεχίσει προς την παραλία για να κάνει το beach lap. Δηλαδή αφήνει το σκάφος του στο νερό, εξέρχεται στην παραλία, τρέχει με το κουπί στο χέρι, στη γνωστή διαδρομή ανάμεσα στα δίκτυα και εισέρχεται στο νερό για να ανέβει πάλι στο σκάφος του. Στη συνέχεια κατευθύνεται προς τη σημαδούρα #5, αφήνοντάς την αριστερά, συνεχίζει για τη σημαδούρα #1 και ακολουθεί την υπόλοιπη διαδρομή.

Προσοχή: Το Beach lap θα γίνει μόνο μία φορά και δίνει την επιλογή στον κάθε αθλητή, να το χρησιμοποιήσει ως τακτική, προκειμένου να προσπεράσει προπορευόμενους αθλητές. Η σωστή χρονική επιλογή του, δηλαδή το πότε θα επιλέξει ο κάθε αθλητής να το χρησιμοποιήσει για να προσπεράσει, ίσως κρίνει και το αποτέλεσμα αφού το τρέξιμο στη στεριά και η μικρότερη απόσταση του beach lap του δίνουν το δικαίωμα να φτάσει γρηγορότερα στη σημαδούρα #5.

Σε κάθε σημαδούρα θα υπάρχει κριτής που θα παίρνει τις διελεύσεις. Τις σημαδούρες #1 και #2 ο κάθε αναβάτης θα πρέπει να τις περάσει 4 φορές. Τις σημαδούρες #3 και #5 θα πρέπει να τις περάσει 3 φορές. Τη κεντρική σημαδούρα #4 θα την περάσει 2 φορές και το beach lap θα το περάσει 1 φορά.

ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ (Όλες οι κατηγορίες FUN & KIDS)


map2

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο μικρός στίβος είναι πολύ πιο απλός, με 2 laps, η σημαδούρα #4 είναι εκτός και υποχρεωτική έξοδος στη στεριά για το Beach Lap.

Εκκίνηση από την παραλία, πορεία για τη σημαδούρα #1, που θα είναι ποντισμένη 500m νοτιοδυτικά. Αριστερή στροφή με πορεία ανατολική κατευθύνεστε στη σημαδούρα #2. Αριστερή στροφή και πορεία βορειοδυτική για την σημαδούρα #3 την οποία ο αφήνετε αριστερά και κατευθύνεστε για το beach lap στην παραλία. Εκεί ο κάθε αναβάτης αφήνει το σκάφος του στο νερό, εξέρχεται στην παραλία, τρέχει με το κουπί στο χέρι στη γνωστή διαδρομή, ανάμεσα στα δίκτυα και εισέρχεται στο νερό για να ανέβει και πάλι στο σκάφος του. Στη συνέχεια κατευθύνεστε προς τη σημαδούρα #5, αφήνοντάς την αριστερά, συνεχίζετε για τη σημαδούρα #1 και ακολουθείτε την υπόλοιπη διαδρομή. Μετά τη σημαδούρα #3 συνεχίζετε ευθεία, όπου τερματίζετε κάτω από την αψίδα του Red Bull με το κουπί στο χέρι.

Σε κάθε σημαδούρα θα υπάρχει κριτής που θα παίρνει τις διελεύσεις. Τις σημαδούρες #1 και #2 ο κάθε αναβάτης θα πρέπει να τις περάσει 2 φορές. Τις σημαδούρες #3 και #5 θα πρέπει να τις περάσει 1 φορά. Το beach lap θα το περάσει 1 φορά.
Η εκκίνηση γίνεται για όλες τις κατηγορίες μαζί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιος συμμετέχων δεν καταφέρει να κάνει όλους τους κύκλους (laps) που απαιτεί η κατηγορία του, δεν ακυρώνεται. Μπαίνει στην κατάταξη μετά από αυτούς που τερματισαν όλη τη διαδρομή. Έστω λοιπόν και ένα γύρο (lap) να τερματίσει κάποιος , ο τερματισμός του είναι έγκυρος.

Για όσους συμμετέχετε στο "Loutsa SUP Challenge 2018" αύριο Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 ή θέλετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα, το πρόγραμμα του Event είναι ως εξής:

  • Registration: 09:30-11:00
  • SUPers Meeting: 11:00-11:15
  • Εκκίνηση Αγώνα: 11:30
  • Μικρό γεύμα: 14:00
  • Indoboard Contest: 14:15
  • Απονομές: 15:30
  • Λήξη event: 16:30

Διαβάστε όλες της λεπτομέρειες στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του αγώνα ΕΔΩ:  pdf


ON-LINE ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Register-Now-Button


Με τα φτερά του RED BULL !


 Σε περίπτωση αλλαγής καιρού ο Στίβος μπορεί να αλλάξει

Social Share: