tsortanidis thumb large

Από την κατηγορία των Techno ο Λεωνίδας Τσορτανίδης είχε δείξει ότι αποτελεί το μέλλον της ελληνικής ιστιοσανίδας και σε κάθε διοργάνωση το επιβεβαιώνει. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων των RSX, που ολοκληρώθηκε στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -17 ετών.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς πήρε μέρος η νέα γενιά της κατηγορίας από όλο τον κόσμο. «Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί πάντα μία μεγάλη πρόκληση. Ήμουν καλά προετοιμασμένος και δεν σας κρύβω πως στόχος μου ήταν να κερδίσω την πρώτη θέση. Δεν έχω χρόνο για χαλάρωση γιατί σε δύο εβδομάδες θα τρέξω στην Γαλλία ώστε να πάρω την πρόκριση για την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας, που θα γίνουν το 2018, στην Αργεντινή. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Γιώργο Φράγκο που βρίσκεται πάντα δίπλα μου, ότι κι αν συμβεί», δήλωσε στην «Κ» ο 16χρονος πρωταθλητής μας.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης πλασαρίστηκε στη γενική κατάταξη των αγώνων νέων στην 15η θέση, ακόμη μία απόδειξη του μεγάλου ταλέντου του καθώς στον αγώνα πήραν μέρος, συνολικά, 100 ιστιοπλόοι, οι περισσότεροι από τους οποίους μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι από τον Έλληνα αθλητή. Πρώτος ήρθε ο Ιταλός Νικόλο Ρένα και τρίτος ο Γάλλος Φαμπιέν Πιαναζά.

Θετική ήταν και η εμφάνιση της Κατερίνας Δίβαρη. Παρόλο που ήταν από τις μικρότερες στην κατηγορία που αγωνίστηκε κατάφερε να προκριθεί στην «κούρσα των μεταλλίων», κάτι που στέλνει θετικά μηνύματα για το μέλλον της γυναικείας ελληνικής ιστιοσανίδας. Πλασαρίστηκε στη 12η θέση.

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts