Topic-icon Αρχαριος απο Καβαλα

Καλησπερα γκάις

μετα απο αρκετα χρονια ψαροντουφεκου και ελευθερης καταδυσης με τρωει ο κωλος μου να δαμασω και τα κυματα :cheer:

1,80 με 80 κιλα και θα ηθελα να με καθοδηγησετε για τον εξοπλισμο και φυσικα αν υπαρχει καποιος δασκαλος εδω πανω στη Καβαλα !

Ευχαριστω !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Καλώς όρισες στην κοινότητα.

Υποθέτω μιλάς για windsurfing και όχι σκέτο surfing (γιατί μιας και μιλάς για κύματα θα μπορούσες να εννοείς surfing)

Πριν ακόμα αγοράσεις εξοπλισμό είναι καλά να κάνεις κάποια μαθήματα ή να νοικιάσεις εξοπλισμό για να δεις πως είναι και σε τι λίτρα σανίδας θα πρέπει να αρχίσεις.

Η εκμάθηση πρέπει να γίνει σε εκπαιδευτική σανίδα με πολλά λίτρα για να μάθεις τα βασικά και μετά να πας σε ποιο μικρή σανίδα. όταν έρθει εκείνη η ώρα είναι εύκολο να βρεις εξοπλισμό μεταχειρισμένο ή καινούργιο σε αυτό εδώ το site και στις αγγελίες του.

Τώρα για εκπαιδευτή ή ενοικίαση εξοπλισμού δεν ξέρω κάτι στην Καβάλα, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα λόγο συνθηκών και μη συχνού αέρα.
Στην Λίμνη Βόλβη υπάρχει club και μπορείς να βρεις όλα αυτά που λέμε ή ακόμα καλύτερα μπορείς να κατεβείς με το καράβι στη Λήμνο όπου υπάρχουν 2 ~ 3 σχολές και καλές συνθήκες.

Ένα πολύ καλό μέρος κοντά σου επίσης είναι η Λίμνη Βιστονίδα, που προσωπικά λατρεύω αλλά εκεί δεν υπάρχουν σχολές ή club.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

οσο αναφορα το kite εχεις καποια αποψη ;;;

ειναι πιο ευκολο στην εκμαθηση ;;

π.χ. αν αποφασισω να μαθω κατι απο μονος μου ποιο θα ηταν προτιμοτερο ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

To kitesurfing είναι γενικά πιο εύκολο στην εκμάθηση, και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνεις κανονικά ενώ το windsurfing χρειάζεται περισσότερο υπομονή.
Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι και το kite δεν έχει συγκινήσεις.
Μπορείς να μάθεις μόνος αλλά στο kite για λόγους περισσότερο ασφάλειας είναι καλό να πάρεις έστω 5 μαθήματα ή έστω να σου τα δείξει κάποιος έμπειρος.

Επίσης πλεονεκτήματα του kite έναντι του windsurfing είναι ότι μεταφέρεται ευκολότερα καθώς ξεφουσκώνει και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο σε ένα πορτ-μπαγκάζ ακόμα και σε ένα ποδήλατο! και ότι με δύο αετούς είσαι κομπλέ για όλους τους καιρούς ενώ στο windsurfing αν θες να καλύψεις πολλών ειδών συνθήκες θα πρέπει να έχεις αρκετά πανιά και σανίδες και αυτό σημαίνει αρκετά λεφτά.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι για τις περιοχές όπου ζεις της ευρύτερης καβάλας, το kite είναι και προτιμότερο καθώς μπορείς να κάνεις ευκολότερα στους ασθενείς ανέμους που πνέουν γενικότερα εκεί. Φυσικά όταν αποκτήσεις εμπειρία μπορείς και με το kite μια χαρά να ανέβεις σε μεγάλα κύματα να δοκιμάσεις και άλλες συγκινήσεις!

Απάντηση στο ερώτημα ποιο είναι καλύτερο δεν υπάρχει,
θα ήταν ιδανικό αν μπορούσε κανείς να τα κάνει και τα δύο!
Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι το windsurfing είναι λίγο ακριβότερο μεταξύ των δύο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts