Topic-icon Σκέψεις με αφορμή την απαγόρευση windsurfing στην διάρκεια της πανδημίας.

Κάποιες σκέψεις με αφορμή την απαγόρευση windsurfing στην διάρκεια της πανδημίας.

Αγαπητοί συναθλητές - τριες. Οι μέρες που διανύουμε απαιτούν πράγματι σοβαρότητα και πνεύμα συλλογικής ευθύνης. Θα πρέπει επίσης να διευκολύνουμε το έργο του κράτους όσο μπορούμε.
Προφανώς η απαγόρευση του windsurfing και των συναφών αποτελεί μια προσπάθεια να αποτραπεί ο κόσμος ώστε να κατακλύσει τις παραλίες ειδικά τώρα που είναι Άνοιξη. Αν ήταν Δεκέμβρης, κανείς δεν θα εξειδίκευε την απαγόρευση.
Για πολλούς από εμάς όμως, που η ενασχόληση δεν σταματάει με το τέλος των δεκαπενθήμερων καλοκαιρινών διακοπών, η απαγόρευση αυτή μοιάζει κάπως “χοντροκομμένη”. Η αλήθεια είναι ότι το σπορ αυτό είναι μοναχικό κατά την άσκηση του. Αν μπορούσαμε να εγγυηθούμε ότι θα ακολουθήσουμε κάποιες, απλές κατά τη γνώμη μου, προφυλάξεις θα άξιζε να προσπαθήσουμε μέσο συλλόγων ή άλλων φορέων να διορθώσουμε αυτή την απόφαση. (Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε θόρυβο, ας γίνει χαμηλόφωνα -όχι facebook κλπ)

Σχετικά με τις προφυλάξεις θα πρότεινα τα παρακάτω:

Εννοείται οι αθλητικοί όμιλοι να παραμείνουν κλειστοί και να μην πηγαίνουμε σε αυτές τις παραλίες
Αποφυγή των πολύ αστικών παραλιών( Βάρκιζα, Μπάτης κλπ)
Ένα αυτοκίνητο για κάθε windsurfer
Αποστάσεις μεταξύ μας κατά την παραμονή μας στην ακτή. Όχι παρέες -ηλιοθεραπείες κλπ.
Προσπάθεια για πιο σύντομα sessions

Μακάρι να είχα ένα άλλο άθλημα που να με γυμνάζει, ψυχαγωγεί( δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται κατακριτέο το ότι σε ψυχαγωγεί) και μου προσφέρει γαλήνη. Ειδικά τώρα στη διάρκεια του εγκλεισμού και της παρατεταμένης ανασφάλειας είναι μια απαραίτητη διέξοδος, που δεν επιβαρύνει την δημόσια υγεία, ίσα ίσα την βελτιώνει αφού μας ισορροπεί ψυχολογικά.

Αν έχετε πρόσβαση σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, παρακαλώ μοιραστείτε το μαζί τους, επίσης προσθέστε τι σκέψεις σας και τους προβληματισμούς σας.

Γιάννης Χαλκιαδάκης - Μέλος ΝΑΟΒΒ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Το ζητούμενο της απαγόρευσης δεν είναι μόνο η συνάθροιση στις παραλίες, πράγμα το οποίο όπως αναφέρεις ελέγχεται, αλλά η μετακίνηση από τον τόπο κατοικίας δηλαδή καραντίνας.
Δείτε στην Μύκονο πως ανεστάλησαν οι μισές μετακινήσεις.
Εάν ήταν δυνατόν να ανασταλούν όλες για τρεις εβδομάδες θα είχαμε καθαρίσει με τον ιό, γνώμη μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Aloha community,

Σε καιρους ' πολεμου' 'καραντηνας ' ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ολες οι μη απαραιτητες δραστηριοτητες . Επισης θα πρεπει να σκεφτομαι το σοβαρο ενδεχομενο διαδικασιας SAR . Εκει οι διαδικασιες ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ οταν οι κρατικες υπηρεσιες ειναι υποστελεχομενες λογο της καταστασης . Στα γραφεια του Λιμενικου σωματος ... εκει που ειχε 2-5 ατομα σε ενα γραφειο ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ 1 ατομο ασφαλειας , για λογους υγειινης του προσωπικου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Οι αναπνευστικό μεταδοτικές ιώσεις ονομάζονται εποχιακές διότι το καλοκαίρι που ο κόσμος βρίσκεται σε ανοικτό χώρο και κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία εξαφανίζονται. Επομένως φαίνεται ότι και η προσκείμενη χάνει την υψηλή μεταδοτικότητα στον ανοικτό χώρο. Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: το πρώτο μέτρο που έχει παρθεί διεθνώς είναι η απαγόρευση ΑΤΟΜΙΚΏΝ αθλημάτων σε ανοικτό χώρο και ειδικότερα θαλάσσιων, ενώ ταυτοχρόνως εστίες διασποράς όπως εργοτάξια, εργοστάσια,αστικές δημόσιες συγκοινωνίες(πλοία, αεροπλάνα, τραίνα που όχι μόνο διασπείρουν τον ιό αλλά και τον μεταφέρουν σε "καθαρές" περιοχές) λειτουργούν κανονικά. Αυτό είναι οξύμωρο!Τέλος έχω τον φόβο ότι και όταν τα μέτρα αρχίσουν να χαλαρώνουν το τελευταίο θα είναι η άρση αυτής της απαγόρευσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Νέα συμβάντα και ίσως νέες εξελίξεις.
Δείτε εδώ την χθεσινή ανάρτηση της Sofia Koukouzeli:

Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts