windsurfrightofway

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf

Εκπαιδευτής Active Sport Academy

Το windsurfing είναι ένα ασφαλές άθλημα και διέπεται από αρκετούς ιστιοπλοϊκούς κανόνες. Οι θεμελιώδεις κατευθυντήριες γραμμές του windsurfing καθορίζουν μια ομάδα από διασαφήσεις που θα αποτρέψουν τα ατυχήματα μέσα στο νερό.
Μηχανοκίνητα σκάφη, τζετ σκι, αλιευτικά, ταχύπλοα και μικρά μηχανοκίνητα σκάφη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ προτεραιότητα έναντι των surfers, windsurfers και waveriders. Συγκεκριμένα, οι λιγότερο ευέλικτοι έχουν προτεραιότητα στην πλεύση τους, δεδομένου ότι δεν μπορούν να κινηθούν ή να αλλάξουν κατεύθυνση γρήγορα.
Τοπικά επιβατικά πλοία, οχηματαγωγά, πλοία τακτικών γραμμών, σκάφη αναψυχής και λιμενικά σκάφη έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τους surfers, τους windsurfers και τους waveriders.
Οι κανόνες λένε ότι οι windsurfers θα πρέπει επίσης να κρατούν απόσταση τριών καταρτιών από surfers και bodyboarders, γεγονός που σημαίνει ότι οι windsurfers πρέπει να παραχωρούν την προτεραιότητα πλεύσης στους υπόλοιπους συντρόφους των θαλάσσιων αθλημάτων.
Το windsurfing απαγορεύεται πάντα σε χαρακτηρσιμένες και παράκτιες περιοχές κολύμβησης. Μεταξύ των windsurfers υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες προτεραιότητας:
1. Ο προσήνεμος παραχωρεί προτεραιότητα στον υπήνεμος .
2. Ο δεξίνεμος προηγείται σε σχέση με την αριστερίνεμο .
3. ο καθένας έχει ευθύνη για τη διατήρηση της πορείας του

windsurfrightofway2

Ο προσήνεμος windsurfer πρέπει να παραχωρεί προτεραιότητα στον υπήνεμος.
Αυτό σημαίνει ότι ο υπήνεμος ιστιοπλόος διατηρεί την πορεία της πλεύσης του.
Αλλά αν δύο windsurfers προερχόμενοι από διαφορετικές κατευθύνσεις πλεύσουν ο ένας προς τον άλλον, η προτεραιότητα παραχωρείται από τον ΑΡΙΤΣΕΡΙΝΕΜΟ δηλαδή έχει το αριστερό του χέρι και πόδι δίπλα στο άλμπουρο ... Αυτό σημαίνει πως, όταν το δεξί σας χέρι είναι κοντά στο κατάρτι, έχετε προτεραιότητα πλεύσης.
Επίσης, οι κανόνες της Ιστιοπλοΐας υποστηρίζουν πως ο δεξήνεμος windsurfer πρέπει να διατηρεί την κατεύθυνση και την ταχύτητα του ενώ ο αριστερήνεμος πρέπει να αλλάζει κατεύθυνση ποδίζοντας για την αποφυγή τυχόν συγκρούσεων.
Στο wave windsurfing οι κανόνες είναι απλοί. Προτεραιότητα έχει:
1. ο πρώτος windsurfer στο κύμα
2. ο windsurfer που βρίσκεται κοντύτερα στην κορυφή του κύματος.
Τέλος, οι windsurfes έχουν προτεραιότητα έναντι των kitesurfers. Αλλά να θυμάστε ότι οι kiteboarders μπορεί να μη γνωρίζουν τους κανόνες του windsurfing, οπότε να είστε προσεκτικοί και να κοινοποιείτε τις αποφάσεις σας όταν αυτό είναι δυνατό.

face

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts